Predsednik Vučić oštro odgovorio stranom novinaru: "Nema potrebe da galamite, Briselski sporazum treba da se sprovede!"

Autor:

Vesti

26.10.2023

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije ostao nem posle ispada pojedinih pripadnika sedme sile tokom svog obraćanja u Briselu.

Predsednik Vučić oštro odgovorio stranom novinaru: "Nema potrebe da galamite, Briselski sporazum treba da se sprovede!"

Foto: tanjug

 Strani novinar je prekinuo predsednika i počeo da viče, ali Vučić je brzo reagovao i stavio mu do znanja da nema potrebe za takvim ponašanjem.

"Sve što smo već potpisali, a to je Briselski sporazum, to treba da se sprovede. To su potpisale obe strane, kao i treća strana, predstavnici EU. To je potpisano, i mora biti ispunjeno, ali to nije urađeno gotovo 11 godina. Od početka sam govorio da smo spremni da ispunimo sve osim stvari koje će nas dovesti da de facto ili de jure priznamo nezavisnost tzv. Kosova. To sam rekao i ponovio večeras tri puta. Nema potrebe da galamite", istakao je predsednik Vučić.

Ovim rečima, predsednik je jasno stavio do znanja da Srbija neće pristati na bilo kakvo priznanje nezavisnosti Kosova. On je naglasio da će Srbija pokazati celom svetu ko se ponaša ozbiljno i odgovorno, i ko zaslužuje poverenje međunarodne zajednice.

Ovaj oštar odgovor predsednika Vučića na ispade novinara pokazuje njegovu odlučnost i hrabrost u odbrani srpskih interesa. Srbija se neće povući pred pritiscima i nastaviće da se bori za svoje pravo i teritorijalnu celovitost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (88)

Loading
Zora

26.10.2023 21:32

Treba ih sve postaviti na mesto. Ipak je Vučić taj koji odgovara i koji je bitan.

Sloboda

26.10.2023 21:32

Predsednik Vučić je pokazao kako se diplomatskim putem brane nacionalni interesi i teritorijalni integritet Srbije!

Nebojša

26.10.2023 21:33

Nervozni su ti glasni novinari, nema im nezavisnosti KiM...

Rajko Ć

27.10.2023 08:27

@Nebojša - Nebojša: Dobro im je Vučić odgovorio. Srbija neće priznati nezavisnost tzv. Kosovo, niti će pristati da uđe u UN.