NAKON DEPORTACIJE IGUMANA SPC, OGLASIO SE I EULEKS! Slučaj se prati TEMELJNO i odlučno

Autor:

Vesti

21.10.2023

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iguman Fotije deportovan je juče sa Kosova u Severnu Makedoniju, po hitnoj proceduri od strane tzv. Kosovske policije.

NAKON DEPORTACIJE IGUMANA SPC, OGLASIO SE I EULEKS! Slučaj se prati TEMELJNO i odlučno

Foto: Eparhija Raško-prizrenska

U skladu sa svojim opsežnim mandatom za nadzor, EULEKS pažljivo prati odabrane institucije vladavine prava na tzv. Kosovu i njihovu usklađenost sa zakonskim, proceduralnim i obavezama u vezi sa ljudskim pravima, navodi se u odgovoru ove misije na pitanje u vezi proterivanja igumana manastira Devina voda kod Zvečana.

Podsetimo, iguman Fotije deportovan je juče sa Kosova u Severnu Makedoniju, po hitnoj proceduri od strane tzv. Kosovske policije, bez obrazloženja, prenosi Kosovoonline.

Kako se navodi u odgovoru Euleksa u slučaju da se bilo koji mogući nedostatak identifikuje kroz nalaze Euleksove aktivnosti praćenja, Misija će se pozabaviti tim pitanjem sa relevantnim, odgovornim vlastima.

Na kraju se u odgovoru ističe.

- Euleks temeljno i odlučno prati slučaj koji pominjete. Za dalje informacije obratite se kosovskim vlastima - poručili su na kraju iz ove Misije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading