"ODAKLE ALBANCIMA SRPSKO ORUŽJE?" Vučević odgovorio na gnusne optužbe: Jesmo li i njih učili da pucaju po našem narodu? (FOTO)

Autor:

Vesti

02.10.2023

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučević naglašava da je čista glupost da Vojska Srbije učestvuje u terorističkim akcijama.

"ODAKLE ALBANCIMA SRPSKO ORUŽJE?" Vučević odgovorio na gnusne optužbe: Jesmo li i njih učili da pucaju po našem narodu? (FOTO)

Foto: Republika.rs

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović obratili su se danas javnosti povodom situacije na Kosovu i Metohiji.

Naime, Vučević se dotakao i činjenice da albanska policija na Kosovu i Metohiji nosi iste puške koje se proizvode u Srbiji, M-70, pa se s obziorom na to pita da li to znači da je Srbija obučavala albanske policajce da pucaju na Srbe?

- Pitam Kurtija i njegovog saizvršioca, šta će sa tim što kosovska policija koristi naše naoružanje. Naše puške koriste njihove specijalne jedinice. Na fotografijama su njihovi specijalci sa puškama koje su proizvedene u Srbiji, njih sigurno nismo naoružavali. Otkud Albancima srpsko oružje - upitao je Vučević, navodeći kao primer pušku M-70.

- Ukazujemo da isto naoružanje može da se nađe svuda na prostoru bivše Jugoslavije, odnosno kod svih - zaključuje Vučević.

- Glupost je da Vojska Srbije učestvuje u terorističkim akcijama, terorizam je ono što se radi protiv Srba na KiM i njihovo svakodnevno maltretiranje, nedozvoljavanje Euleksu da učestvuje u istražnim radnjama - dodao je ministar odbrane.

I načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović dotakao se optužbi o obučavanju terorista i rekao je da VS ne trpi nikakve laži, među kojima je i ona da su planirali upad na KiM.

- Deluje van operativne logike da 30 ljudi i angažovanih 4.500 pripadnika ima tu snagu. Ja 37 godina nosim uniformu, ako mene pitate, i 14.000 pripadnika je malo za tako složen zadatak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Dusan

02.10.2023 13:54

Slusamo obracanje Ministra Vucevica jer nam je situacija na KIM jako bitna i vazna.

Kalina

02.10.2023 14:04

Vučević je u pravu, besmisleno je sve što albanski teroristi pričaju...

Goran

02.10.2023 14:07

Šta traži srpsko oružje u rukama albanskih terorista? Sami su sebi takozvani policajci uskočili u stomak!

Jelena

02.10.2023 14:18

Mislim da ova tema treba već jednom da se zatvori i da se ovakve stvari vise ne ponavljaju!