OBAVESTIO SAM ŠEIKA BIN ZAJEDA O NASILJU NAD SRBIMA NA KIM! Vučić se u Njujorku sastao sa ministrom spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata! (FOTO)

Autor:

Vesti

21.09.2023

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku s ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom o najvažnijim pitanjima na agendi zasedanja Generalne skupštine UN i saopštio da ga je detaljno informisao o nasilju koje se vrši nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

OBAVESTIO SAM ŠEIKA BIN ZAJEDA O NASILJU NAD SRBIMA NA KIM! Vučić se u Njujorku sastao sa ministrom spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

- Srdačan susret sa prijateljem šeikom Abdulom bin Zajedom i domaćinom ovog izuzetnog prijema koji je okupio odabrane visoke zvanice iz celog sveta.

Razmenili mišljenja o najvažnijim pitanjima na agendi zasedanja #UNGA78, a šeika Abdula sam detaljno informisao o nasilju koje se vrši nad Srbima na Kosovu i Metohiji i pozvao prijateljske UAE da svojim uticajem i angažmanom pomognu u zaštiti i opstanku našeg naroda na svojim vekovnim ognjištima.

Iskoristio sam i ovu priliku da zamolim šeika al Nahjana da predsedniku #UAE, Njegovom visočanstvu šeiku prenese moje srdačne pozdrave i izraze dubokog uvažavanja, uz očekivanje da će, čim mu obaveze to budu dozvolile, ponovo posetiti prijateljsku Srbiju, koja je i njegova kuća. Ponovio sam da sam posebno ponosan na naše prijateljstvo, kao i na činjenicu da jedan od najuticajnijih lidera sveta našu zemlju smatra važnim partnerom i da i lično posvećuje veliku pažnju daljem jačanju odnosa sa Srbijom - napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (55)

Loading
Svetlana

21.09.2023 08:14

Dobra saradnja i dobri odnosi sa drugim zemljama od velike važnosti su za Republiku Srbiju, a predsednik Vučić radi na očuvanju istih.

Mico

21.09.2023 08:15

Susret sa šeikom Abdulom bin Zajedom pokazuje duboku diplomatsku vezu između Srbije i UAE.Ovo su ozbiljni razgovori i bitne teme za celu Srbiju. Ponosni smo na našeg predsednika. Bitan odnos za sve nas.

Feniks

21.09.2023 08:16

Podrška predsedniku Vučiću u borbi za naše Kosovo i Metohiju. Dobri odnosi sa svim jakim zemljama govori o ozbiljnoj politici koju vodi Vučić.

Milanče

21.09.2023 08:18

Važno je da predsednik Vučić šeiku UAE detaljno prenese situaciju na KiM.