VUČIĆ OD 18. DO 22. SEPTEMBRA NA ZASEDANJU GENERALNE SKUPŠTINE UN! Obraća se u četvrtak!

Autor:

Vesti

18.09.2023

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Sjedinjenim Američkim Državama od 18. do 22. septembra, gde će učestvovati na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

VUČIĆ OD 18. DO 22. SEPTEMBRA NA ZASEDANJU GENERALNE SKUPŠTINE UN! Obraća se u četvrtak!

Foto: Tanjug/D. GOLL

Tokom boravka u Njujorku, predsednik Vučić sastaće se sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom, predsednikom Švajcarske Konfederacije  Alanom Berseom, predsednikom Republike Koreje Jun Sok-jolom, predsednikom Republike Surinam Čandrikapersadom Santohijem, potpredsednikom Evropske komisije Marošem Ševčovičem, kao i mnogobrojnim zvaničnicima zemalja učesnica na zasedanju Generalne skupštine. 

Predsednik će prisustvovati i prijemu koji za učesnike Generalne skupštine priređuje kancelar kancelar Savezne Republike Nemačke Olaf Šolc.

Programom učešća predsednika Vučića planiran je i odvojen susret sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, kao i neformalni ručak za lidere Zapadnog Balkana na poziv visokog predstavnika Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednika Evropske komisije Žozepa Borelja.

Predsednik Srbije če se obratiti učesnicima 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u četvrtak, 21. septembra, saopštila je Služba za saradsnju s medijima predsednika republike.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (53)

Loading
Slavka

18.09.2023 09:46

Pet mučnih dana za predsednika Vučića i svih nas koji ćemo biti uz njega i podržavati ga u svemu. Ali se nadamo da će razum ljudi koji sede u za stolom u UN nadvladati i shvatiti situaciju Srbije i odbranu svoga.

Ana

18.09.2023 10:16

Predsednik Vučić ima priliku da promoviše interese Srbije i razgovara o ključnim pitanjima.

Jovana

18.09.2023 10:36

Nama veoma bitno obracanje.

Nata

18.09.2023 11:07

To je mesto na kome ceo svet može da čuje glas Srbije.