"SPREMAN DA DA BUBREG ZA BORIŠU SIMANIĆA"! Košarkaši Srbije na prijemu kod predsednika Vučića: Beskrajno sam zahvalan Hajrudinu koji je video šta se desilo Boriši!

Autor:

Vesti

12.09.2023

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas u 19 časova košarkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu.

"SPREMAN DA DA BUBREG ZA BORIŠU SIMANIĆA"! Košarkaši Srbije na prijemu kod predsednika Vučića: Beskrajno sam zahvalan Hajrudinu koji je video šta se desilo Boriši!

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić je primio košarkaše u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Na početku svog obraćanja predsednik se još jednom zahvalio, te istakao da je pred srpskim timom bila velika odgovornost i težak zadatak.

- Znao sam da imaju šampionsko srce, da su pobednici i da će vratiti svojoj zemlji ono što im je ona dala. Posebna zahvalnost Boriši Simaniću, našem heroju iz manile. Sada čekamo zlato iz Pariza. Eto prilike da ih pobedimo i pokažemo ko je najjači na svetu. Što se tiče malog dela posla oko drže, mi to ispunjavamao u rokovima - poručio je Vučić.

- Ovi momci su uspeli da ujedine celu našu zemlju. Sve naše građane. Ako se ne varam ime čoveka je Hajrudin Redžović - koji kada je video šta se dogodilo Boriši Simoviću da ako lekari kažu da je to moguće spreman je da ponudi svoj bubreg. Ako bošnjak, musliman iz Sjenice je tako nešto učinio - beskrajno sam zahvalan i njemu ali i ovim momcima koji su bolje nego bilo ko uspeli da ujedine našu zemlju", rekao je Vuči

Kako kaže već je čitavom timu zahvalio jer je ujedinio Zvezdu i Partizan, sve prošlo i buduće.

Obraćanje Predraga Danilovića

Presednik Košarkaškog saveza Srbije javno se zahvalio i iskazao duboko poštovanje čitavom stručnom štabu na čelu sa Pešićem.

- Ovo leto je bilo prelepo za košarkašku Srbiju. Hvala predsedniku na Divnom prijemu. Toliko od mene- kazao je Danilović.

Obraćanje selektora Pešića

Selektror košarkaške reprezentacije Srbije, zahvalio se na prijemu, te dodao da ono što je viđeno u Manili jeste da se celi tim "pokidao, kako bi stigao do toga gde je sada", poručio je Pešić i istakao da je ponosi svim igračima.

- To je bio jedan naporan put, a sad naš čekaju Olimpijske igre. Sada su očekivanja još veća, tako da sam siguran da imamo dovoljno vremena a ono što je najvažnije, jeste oduševljenje naših navijača koje se nije moglo videti ovde. Bili smo najglasniji. To nam je dalo nekakvu snagu - kaže Pešić.

Pešić je istakao da osim što igraju za Srbiju igraju i za navijače i druga motivacija nije potrebna. Dodao je da država nastavi sa svojom podrškom kao do sada i to će biti dovoljno.

Obraćanje kapitena Bogdanovića

- Ne znam šta bih rekao posle svih vas, ali mi momci smo to doživeli tamo i ovo jedna od najboljih grupa sa kojom sam sarađivao. Čast mi je bila kao kapitenu da ih predvodim i sarađujem sa njima - istakao je Bogdanović.

Kapiten je potom uručio poklone predsedniku Vučiću, loptu i dres.

Kako je prethodno najavljeno, prijem je u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a nakon toga je planiran doček "Orlova" na legendarnom balkonu skupštine Grada.

Podsećamo, košarkaška reprezentacija Srbije, maestralno je odigrala finalni meč protiv reprezentacije Nemačke, i u njemu izborila srebrnu medalju na Mundobasketu u Manili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (50)

Loading
Ruza

12.09.2023 19:30

Svaka čast našim momcima ali i gospodinu na nesebičnoj želji da pomogne

Caca

12.09.2023 19:30

Bravooo i za košarkaše i za ovog cara od gospodina. Svaka cast

Maja

12.09.2023 19:31

Tako i treba!! Za našeg Borišu sve!!!

Ema

12.09.2023 19:32

Kada je igra za svoju zemlju u pitanju,nije vazno da li dolazis iz Zvezde ili Partizana,ovi momci su dokazali da su jedno,cestitke