SERGEJ TRIFUNOVIĆ REAGUJE SAMO KAD JE ON ŽRTVA: Hrvati mu sada USTAŠE, a ćutao kad su hapsili Srbe! (FOTO)

Autor:

Vesti

11.09.2023

05:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Omiljeni gost hrvatskih letovališta i medija digao halabuku zbog hapšenja u Splitu, zabranjen mu ulazak na godinu dana

SERGEJ TRIFUNOVIĆ REAGUJE SAMO KAD JE ON ŽRTVA: Hrvati mu sada USTAŠE, a ćutao kad su hapsili Srbe! (FOTO)

Foto: St/N. Pančić

Sergej Trifunović

Sergej Trifunović, glumac i bivši lider Pokreta slobodnih građana, zavrištao je kao Damjanov Zelenko kad je uhapšen i novčano kažnjen u Hrvatskoj.

- Da kontraparafraziram Olivera Dragojevića: "Nikad više u Split" - zakukao je u objavi na Instagramu.

Sad se setio

A šta se Sergeju, inače dokazanom ljubitelju Lijepe njihove, dogodilo? Šetao je psa bez povoca, a potom vređao policajce, pa je usledila novčana kazna od 700 evra, plus 50 evra sudskih troškova. Ovaj incident je digao na nivo nezapamćenog terora i stradanja, tačnije, osuo je paljbu po Hrvatima tek kada je njihovu pravdu osetio na svojoj koži. Odjednom, hrvatski policajci su potomci Francetićevih ustaša, primitivna kopilad i vlaški brabonjci, a setio se i Lore, zloglasnog logora u kom su vojnici JNA devedesetih zverski ubijani.

- Ne sećam se da si digao glas kad su hapsili Srbe zbog majice ili pesme niti da si osudio gotovo svakodnevno ustaško divljanje. Sad si dobio po gu*i, pa boli, je l' da - prokomentarisao je jedan korisnik Tvitera.

Foto: Printscreen

Nebojša Krstić

Događaj u Splitu posprdno je prokomentarisao i Nebojša Krstić, medijski analitičar.

- Dakle, u Splitu danas možeš da budeš ustaša, možeš Srbe na vrbe, možeš vaterpoliste Zvezde u more, sve to je dozvoljeno i poželjno, samo ne možeš psa bez povoca? Podrška za ŽWhistlerDick (Sergejev nadimak na Tviteru, prima. aut.) - napisao je Krstić.

Inače, Sergej važi u Hrvatskoj za jednog od omiljenijih Srba. Čest je gost tamošnjih medija, pojavio se čak i na državnom HRT, a obasipaju ga hvalospevima. Tako je u emisiji "Nedeljom u 2" ocenio da su Srbi ograničeni, a vlast gamad koja zaluđuje "srpski narod, stoku grdnu".

Narod mu stoka

- Ekstremi su glavni razlog zašto gamad ostaje na vlasti. Imate Šešelja, koji je zvanično ratni zločinac. I onda, kada hrvatska delegacija dolazi u Srbiju, a Vučić je dočekuje raširenih ruku, njegov duhovni otac Šešelj gazi hrvatsku zastavu i naje*e im se hrvatske majke. Vlast je gamad i trebaju joj ekstremi zarad zaluđivanja pučine, koja je stoka grdna. A pametne ljude izvozimo - rekao je Trifunović.

U intervjuu za zagrebački Nacional izneo je još suludiju tezu.

- Sada će me opet optužiti da pljujem Srbe pred Hrvatima, ali mi smo ozbiljan ološ. Ako ubijamo vlastitu decu, mi smo ozbiljan ološ jer ja za gori zločin ne znam - doslovce je rekao Trifunović.

Republika

Foto: Printscreen

Sergej Trifunović

 

Isto Jasenovac i Srebrenica

U "Nedeljom u 2" Sergej je u isti koš sa zverstvima NDH i Jasenovcem stavio Srebrenicu, a pomenuo je i nacističku Nemačku:

- NDH je bila jedna od pet fašističkih država. To su stvari s kojima moraš da diluješ, to minimaliziranje zločina je jedna od najogavnijih stvari koja može da se desi. Kao mi sa Srebrenicom. Nemačka je završila dva svetska rata strašnim zločinima, ali je doživela katarzu. Svaki Nemac je odrastao znajući za zločine u prošlosti i sada nema problem s tim.

Zabrana ulaska na godinu dana

Hrvatski MUP je juče saopštio da je Trifunoviću, "zbog neosnovanih uvreda na društvenim mrežama", na godinu dana zabranjen ulazak u Hrvatsku i zemlje Evropske unije.

- Konačno, svako od nas može slobodno da bira mesto i zemlju koju će posetiti, ali svako od nas je i u obavezi da poštuje zakone te zemlje - piše u hrvatskom saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading