OPOZICIJA PRAVI HAOS PO KURTIJEVOM SCENARIJU: Ista meta, isto rastojanje - cirkus u Skupštini Srbije

Autor:

Vesti

05.09.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deo opozicije danas je na vanrednom zasedanju Skupštini Srbiji izazvao haos, sličan receptu Aljbina Kurtija i njegovih saboraca. Kurtijevi poslanici su na sve moguće načine sabotirali rad kosovske skupštine, a svet su obišle i slike bačenog suzavca usred doma parlamenta.

OPOZICIJA PRAVI HAOS PO KURTIJEVOM SCENARIJU: Ista meta, isto rastojanje - cirkus u Skupštini Srbije

Foto: RTS

Deo poslanika opozicije, koji čine tek osminu aktuelnog saziva Skupštine Srbije, njih ukupno 38, blokirao je danas rad parlamenta kojem je na dnevnom redu imao rebalans budžeta u okviru kog treba da bude usvojena odluka o povećanju penzija penzionerima, ali i isplata jednokratne novčane pomoći majkama čija su deca rođena posle novembra 2006. godine.

Poslanici dela opozicije održali su, pola sata pred početak sednice, konferenciju za medije u holu parlamenta na kojoj su rekli da će blokirati rad današnje sednice Skupštine dok im se ne ispune zahtevi - održavanje vanrednih parlamentarnih i izbora u Beogradu.

Samo što je predsednik Skupštine Vladimir Orlić tražio izjašnjavanje poslanika o hitnoj sednici, poslanici dela opozicije izašli su iz svojih klupa uz viku, zviždanje iz pištaljki i transparente, te doslovno opkolili premijerku Anu Brnabić i ministre njene vlade, koji predstavljaju predlog rebalansa budžeta kojim se predviđaju dve najvažnije stavke - povećanje penzija i isplata jednokratne novčane pomoći majkama i samohranim očevima dece do 16 godina.

Podsećamo, sličan scenario koji su izveli poslanici dela opozicije na današnjem zasedanju, odigrao se 2015. godine u kosovskoj skupštini. Sličan "performans" kasnije je ponovljen nekoliko puta.

Orlić: Sramota kakvu ova Skupština nije videla

- Sramota kakvu ova Skupština nije videla... To je vaša bruka i sramota, siledžije obične... Eno, Marinika Tepić šutira klupu, uništava državnu imovinu, rekao je šef parlamenta Vladimir Orlić koji je opisivao šta se dešava u sali pa rekao da je poslanica Tepić donela nekakvu klepetušu. Pozvao je građane da vide ovu bruku i sramotu, te čuju šta radi Srđan Milivojević u Skupštini koji ne da da penzioneri dobiju povećanje, a majke i samohrani očevi pare za svoju decu, rekao je šef parlamenta čudeći se divljanju u sali Narodne skupštine.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Branka

05.09.2023 12:22

Nasilje koje opozicija pravi u Skupštini prelazi u fizičko. Jovanović, Zelenović i Novaković su napali obezbeđenje iako oni fizički nisu bili ugroženi. Ponašaju se kao da ih je Kurti obučavao prema Srbiji.

Dana

05.09.2023 12:23

Totalni ludaci. Ovi iz opozicije skaču sebi u stomak, pa ljudi ova sednica je zbog naroda za koji se kobajagi "grčevito" borite ili vam narod nije bitan.

Pero

05.09.2023 12:26

Kurti želi da poseduje Srbe, ali to mu neće poći za rukom. I nema šta u skupštini da se bune.

Ljiljana

05.09.2023 12:32

Na dnevnom redu je rebalans koji ce omoguciti povecanje penzija, plata.. Opozicija hoce to da spreci. Nemaju drugi nacin nego po Kurtijevom scenariju nasiljem i incidentom.