SVAKA ČAST VUČIĆU, DRŽI NAS NA EVROPSKOM PUTU! Lakićević: Ako Srbija nije formalno u BRIKS-u, BRIKS je u Srbiji po mnogo čemu

Autor:

Vesti

04.09.2023

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos nameri televizije koja je opoziciono nastrojena da potvrdi svoju tezu da Vučić "sedi na dve stolice", u programu uživo njegovo vođenje nezavisne spoljne politike je naišlo na pohvalu.

SVAKA ČAST VUČIĆU, DRŽI NAS NA EVROPSKOM PUTU! Lakićević: Ako Srbija nije formalno u BRIKS-u, BRIKS je u Srbiji po mnogo čemu

Foto: ATA Images, Youtube

Iako je namera priloga televizije N1 bila da ponovo potvrdi svoju tezu kako predsednik Aleksandar Vučić sedi na dve stolice - onoj koja je okrenuta ka Zapadu i onoj koja je okrenuta ka Istoku i novom savezu BRIKS, to je zapravo ispala najveća pohvala za Vučićevo vođenje nezavisne spoljne politike.

Naime, publicista, Mijat Lakićević rekao je za N1 da je Srbija neformalno već u Briksu.

- Ako Srbija nije formalno u BRIKS-u, BRIKS je u Srbiji po mnogo čemu - sirovinski smo vezani za Rusiju, Kina je veliki investitor a Ujedinjeni Arpski Emirati su veliki kreditor! - naveo je Lakićević u emisiji emitovanoj na TV N1.

Podsetimo, južnoafrički predsednik Siril Ramafosa rekao je da mnogi smatraju da je samit BRIKS-a u Johanesburgu bio najuspešniji samit unije, i da je on saglasan sa tim.

- Generalno, mnogi kažu da je ovo bio najuspešniji samit BRIKS-a. Slažem se sa tim - rekao je Ramafosa tokom obraćanja narodu u vezi sa poslednjim samitom BRIKS-a u Johanesburgu, prenošenog na Jutjub kanalu portala Nevs24, pišu RIA novosti. 

Predsednik Južne Afrike je primetio da je politika nesvrstanosti i želja da se izgrade prijateljski odnosi sa svim državama posledica želje južnoafričke zemlje za stabilnim mirom.

Podsetimo, samit BRIKS-a održan je u Johanesburgu 22-24. avgusta pod predsedavanjem Južne Afrike. Na njemu su prisustvovali lideri Kine, Indije, Brazila i Južne Afrike, a Lavrov je predstavljao Rusiju.

Ruski predsednik Vladimir Putin učestvovao je na samitu putem video-linka. Tokom samita, južnoafrički predsednik Siril Ramafosa objavio je zvanični poziv Argentini, Egiptu, Iranu, Etiopiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji da se pridruže BRIKS-u. 

On je rekao da će punopravno članstvo novih zemalja koje ulaze u BRIKS početi 1. januara 2024. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (88)

Loading
Ana

04.09.2023 09:30

Vucic vodi odgovornu drzavnu politiku.

nena

04.09.2023 09:32

Neutralna politika koju vodi predsednik na čelu naše države sve više nailazi na poštovanje

Ana

04.09.2023 09:33

Zahvaljujući Vučiću, Srbija ide napred i nalazi se na evropskom putu.

Anči

04.09.2023 09:34

Vučiću niko ne može da ospori uspehe koje je naša država, na čelu sa njim postigla na svim poljima.