SRBIJA NA UDARU SA SVIH STRANA! Bugari nam opet zabili nož u leđa!

Autor:

Vesti

10.08.2023

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bugarski evroparlamentac Angel Džambazki kazao da se Srbija udaljava od normalnosti i da ne sme u EU i sve to, verovali ili ne, zbog knjiga

SRBIJA NA UDARU SA SVIH STRANA! Bugari nam opet zabili nož u leđa!

Foto: Wikipedia

Srbija je konstantno na udaru, ali pritisci na našu državu postaju sve jači. U sklopu političkih uslovljavanja i pretnji, najnoviji stiže iz Bugarske.

Naime, evroparlamentarac iz Sofije setio se da problematizuje pitanje bugarske nacionalne manjine u Srbiji uz optužbe da se naša država udaljava od normalnosti, te da da ne sme u EU i sve to, verovali ili ne, zbog knjiga!

- Srbija se dosledno se udaljava od normalnosti. Najnovija greška je rat protiv knjiga i činjenica da građaninu nije dozvoljen ulazak u zemlju zbog nošenja knjiga koje govore o ustavno priznatoj bugarskoj manjini u Srbiji. To je samo poslednje kršenje ljudskih prava protiv Bugara u Srbiji i nažalost verovatno neće biti poslednje. Srbija nije zapadna, nije demokratska i ne sme u Evropsku Uniju. Jednostavno - naveo je na Tviteru bugarski poslanik u Evropskom parlamentu Angel Džambazki.

 

 

Politički analitičar Stevica Deđanski kaže za Republiku da je ovo samo još jedan u nizu pritisaka na Srbiju, a zbog rešavanja kosovskkog čvora:

- Srbija dobija svakodnevno udarce sa svih strana. Samo nam je još iz Buigarske falio. Ali toliko je prenaglašen, da ga ne bi trebalo ni shvatati ozbiljno.Mi imamo odlične odnose sa Bugarskom, o čemu svedoče dolasci njihovih zvaničnika i saradnja dve države.

Opštepoznato je da položaj nacionalnih manjina nikad nije bio bolji. To je izlovani incident. Ali ne bi ga trebalo ignorisati, jer je jasno da je u sklopu orkestrirane kampanje protiv naše države, koja će, verovatno, biti sve jača. 

Inače, Džambazki, član desno orijentisanog Kluba Evropskih konzervativaca i reformista, poznat je po incidentnom ponašanju. "Proslavio" se lane kada je u Evropskom parlamentu podigao desnu ruku u znak načističkog pozdrava nakon svog obraćanja tokom debate o vladavini prava u Poljskoj i Mađarskoj. Takvo ponašanje naišlo je na osudu većine evroparlamentaraca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading