SRPSKA LISTA O NAJNOVIJEM NAPADU NA SRBE: Povećati prisustvo međunarodnih snaga na severu Kosmeta

Autor:

Vesti

08.08.2023

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni podsećaju da su upozoravali na ono čemu se sada svedoči

SRPSKA LISTA O NAJNOVIJEM NAPADU NA SRBE: Povećati prisustvo međunarodnih snaga na severu Kosmeta

Foto: Printscreen

Srpska lista je najoštrije osudila seriju incidenata u selu Suvi Do, nadomak Severne Mitrovice, koji su uznemirili stanovnike tog naselja, ali i sve Srbe na Kosovu.

- Nakon vandalizma na prostorijama seoske ambulante jutros je oskrnavljena i crkva Svete Petke, na dan kada se u toj svetinji proslavlja seoska slava Sveta Petka Trnova. Mesecima unazad govorimo da antisrpska retorika i laži protiv Srba i Srpske pravoslavne crkve će podstaći nasilje nad našim narodom i našim svetinjama, i tome upravo svedočimo - navedeno je u saopštenju Srpske liste. 

Podsećaju da su upozoravali na ono čemu se sada svedoči. 

- Sada kada svedočimo tim napadima nema reakcije ni kosovskih institucija ni  međunarodnih predstavnika. Šta više, neki međunarodni zvaničnici su iznošenjem brutalnih laži očigledno doprineli da se napadaju i Srbi i Srpska pravoslavna crkva - navedeno je u saopštenju. 

Ističu da u ime srpskog naroda koji je opredeljen za mir, dijalog i toleranciju zahtevaju da se poveća prisustvo međunarodnih snaga, Kfora i Euleksa na severu Kosova, posebno na mestima u kojima su se do sada dogodile desetine napada na Srbe. 

- Njihova pasivnost je apsolutno kontraproduktivna, sa jedne strane šalje poruku Srbima da nisu zainteresovani da ih zaštite, a sa druge strane napadačima da su Srbi ostavljeni na milost i nemilost, čime se stvara atmosfera nekažnjivosti zločina nad Srbima, pa se mogu očekivati novi napadi - poručuju iz Srpske liste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading