PONOVO ZASTRAŠUJU SRBE NA KOSOVU! Na ambulanti u Suvom Dolu osvanuo grafit UČK! Kancelarija za KiM: Cilj je progon Srba!

Autor:

Vesti

06.08.2023

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova ambulanta je česta meta napada albanskih vandala, i prethodnih godina gađana je kamenicama, razbijeni su prozori i ispisisivani su antisrpski grafiti.

PONOVO ZASTRAŠUJU SRBE NA KOSOVU! Na ambulanti u Suvom Dolu osvanuo grafit UČK! Kancelarija za KiM: Cilj je progon Srba!

Foto: Printskrin/Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je danas grafit UČK koji je ispisan na ambilanti u etnički mešovitom selu Suvi Do nadomak Kosovske Mitrovice.

U saopštenju Kancelarije se navodi da su grafit, koji je ispisan juče, primetili zaposleni ambulante.

- Ova ambulanta je česta meta napada albanskih vandala, i prethodnih godina gađana je kamenicama, razbijeni su prozori i ispisisivani su antisrpski grafiti. Srbe iz ovog sela je uznemirio ovaj anticivilizacijski atak na zdravstvenu ustanovu, koji dodatno uliva strah srpskom narodu na već uzavrelu situaciju na severu Кosova i Metohije - navodi se u saopštenju.

Ovakvi incidenti i provokacije, naglašava Kancelarija, svakako ne doprinose deeskaciji situacije na severu Кosova i to bi jasno trebalo da uvide i predstavnici međunarodne zajednice i da konačno shvate realnost na terenu.

- Svima je jasno ko izaziva provokacije i inicira sukobe i ko je jedini krivac za incidente i napade na Srbe na КiM, a svaki incident dešava se naočigled Кurtijeve Кosovske policije koja je na severu da proganja Srbe i žmuri na etničke napade - ističe Kancelarija za KiM.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading