SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ IZABRANA ZA NOVOG MINISTRA PROSVETE!

Autor:

Vesti

25.07.2023

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavica Đukić Dejanović izabrana za ministra prosvete.

SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ IZABRANA ZA NOVOG MINISTRA PROSVETE!

Foto: printskrin

Slavica Đukić Dejanović izabrana je za novu ministarka prosvete u Vladi Srbije.

Skupština Srbije danas je javnim glasanjem većinom glasova izabrala novog ministra prosvete, nakon što je to mesto ostalo upražnjeno posle ostavke Branka Ružića.

Predlažući Slavicu Đukić Dejanović za novog ministra prosvete, premijerka Ana Brnabić je navela da je ona završila Medicinski fakutet, magistarske i doktorske studije i specijalizaciju iz neuropsihijatrije na Medicinskom falultetu Univerziteta u Beogradu.

- U sedam mandata je bila poslanik u Skupštini Srbije, saveznom parlamentu Savezne Republike Jugoslavije i državne zajednice Srbije i Crne Gore. U prelaznoj Vladi Srbije bila je ministar za brigu o porodici. Bila je i predsednica Skupštine Srbije od 2008. do 2012. i obavljala funkciju vršioca dužnosti predsednika Srbije od početka aprila do kraja maja 2012 - rekla je predsednica vlade prošle nedelje na sednici Skupštine Srbije.

O predlogu premijerke se danas glasalo javno, prozivkom i izjašnjavanjem svakog poslanika i parlament je većinom glasova prihvatio da Slavica Đukić Dejanović bude novi ministar provete. Od 194 za nju je glasalo 149 poslanika.

Podsetimo, njen prethodnik na tom mestu Branko Ružić, takođe socijalista, podneo je ostavku posle masakra u osnovnoj školi "Vladislav Ribnika - koji se dogodio 3. maja u Beogradu.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pero Postar

25.07.2023 16:37

Strucnjak za sve nema u sta se ne razume od zdravstva do prosvete.Sutra da joj ponude da bude ministar vojske i to bi prihvatila.Sram je bilo neka se stidi dupeta kad obraza nema.