TO JE OGROMAN NOVAC! Vučić zahvalio međunarodnim partnerima na SREDSTVIMA: Opštine treba dobro da prireme projekte

Autor:

Vesti

21.07.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je poručio da predstavnici lokalnih samouprava moraju da pokažu znanje i posvećenost

TO JE OGROMAN NOVAC! Vučić zahvalio međunarodnim partnerima na SREDSTVIMA: Opštine treba dobro da prireme projekte

Foto: Tanjug live/printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je danas Francuskoj agenciji za razvoj i Svetskoj banci na ogromnoj podršci i sredstavima koja će lokalnim samoupravama u Srbiji omogućiti da u narednom periodu konkurišu za različite projekte.

Vučić je na konferenciji koja je bila posevećena projektu razvoju lokalne infrastrukture i institucionalnog razvoja u Srbiji (LIID), ukupne vrednosti od 265,2 miliona evra, rekao da će samo za opštinu Trstenik biti izdvojena sredstva koja su u visini od 12 odsto budžeta te opštine.

- To je ogroman novac. U nekim opštinama je to 30 odsto njihovog budžeta - rekao je Vučić.

On je poručio da predstavnici lokalnih samouprava moraju da pokažu znanje i posevćenost, kao i želju, kako bi se došlo do najboljih projekata u interesu građana koji žive u Srbiji.
Mora se, kaže, pokazati i veća ozbiljnost i odgovornost, te je u tom smislu pomenuo da je država uložila ogroman novac u prečišćače otpadnih voda, milione evra, od kojih nismo imali ništa, jer nismo znali njima da upravljamo.

Ocenjujući da je reč o nemaru, Vučić je kazao da se to ne sme ponavljati, te dodao da je zato važno da postoji kontrola i da komisija odredi kako će novac da se troši i na koje projekte.

- Stanje duga u jedinicama lokalne samouprave u apsolutnim brojevima je 31.12 2012 bilo 76 , 4 milijardi dinara,  a 31.5. 2023 godine 47,8 milijardi dinara - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (47)

Loading
Ilija

21.07.2023 13:10

Smatram da predstavnici lokalnih samouprava maksimalno treba da se uključe u rad marljivo i odgovorno. Ovo su vazni projekti koje treba iskoristiti na pravi način.

Nevena

21.07.2023 13:12

Samo radom i trudom se može doći do rezultata i to je upravo ono kako Vučić vodi našu zemlju i zato smo danas ekonomski jaki i stabilni.

Sonja

21.07.2023 13:12

Lokalne samouprave potpisivanjem ovih projekata dobijaju veliku šansu da uloze dobijena sredstva u i infrastrukturu i stvari u koje do sada nisu imali mogućnosti iz svojih ličnih budžeta da priušte. Država ulaže i vodi računa o svima širom Srbije.

Nevena

21.07.2023 13:15

Velika je sansa data opštinama, koje moraju postupati odgovornu i istu iskoristiti najbolje moguće.