DANAS POTPISIVANJE UGOVORA: Predsednik Vučić prisustvuje konferenciji o projektu LIID

Autor:

Vesti

21.07.2023

06:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na konferenciji će učestvovati ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić

DANAS POTPISIVANJE UGOVORA: Predsednik Vučić prisustvuje konferenciji o projektu LIID

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić

Uvodna konferencija projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava u Srbiji, projekat LIID, biće održana danas a u njenom radu će, kako je najavljeno iz Predsedništva Srbije učestvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na konferenciji će učestvovati ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić.

Iz pres službe Vlade Srbije je najavljeno da će danas biti potpisan Ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji severne obilaznice oko Kragujevca.

Ukupna vrednost LIID projekta iznosi 265,2 miliona evra a 145 jedinica lokalne samouprave će, u vidu granta, dakle bespovratno, dobiti sredstva koja će moći da iskoriste za razne projekte.

Reč je o projekima rehabilitacije i rekonstrukcije saobraćajne infrastrukture, izgradnju pešačkih prelaza, biciklističkih staza ili prostora za javni prevoz, povećanje otpornosti saobraćajne infrastrukture na klimatske promene, ozelenjavanje  javnih površina, razvoj sistema pametnih gradova i održive urbane mobilnosti, izradu planskih dokumenata i razvoj institucionalnih i kadrovskih kapaciteta jedinica lokalnih samouprava.

Realizacija projekta trajaće do 30. novembra 2028. godine.

Nosilac projekta je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (118)

Loading
Ana

21.07.2023 06:44

Posednjih godina značajno se ulaže u svim lokalnim sredinama u infarstrukturu. Samo tako Srbija može ravnomerno da se razvija.

Lara

21.07.2023 07:00

Danas Aleksandar Vucic učestvuje u LIID

nena

21.07.2023 07:00

Veoma značajan projekat za lokalne samouprave

mima

21.07.2023 07:02

Lokalne samouprave će ovim projektom moći urediti svoje okruženje