"SPREMAN SAM ZA VUČIĆA!" Kurti "zarežao" na Srbe, dok vuče Brisel za suknju: Deeskalacija znači oslobađanje kosovskih policajaca!

Autor:

Vesti

20.06.2023

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski premijer Aljbin Kurti istakao je da je spreman i zainteresovan da se sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu.

"SPREMAN SAM ZA VUČIĆA!" Kurti "zarežao" na Srbe, dok vuče Brisel za suknju: Deeskalacija znači oslobađanje kosovskih policajaca!

Foto: Tanjug/AP

Kurti je na konferenciji za medije održanoj zajedno sa ministrom spoljnih poslova Donikom Gervalom, rekao da je zainteresovan da u Briselu predstavi svu dokumentaciju o, kako je rekao, "zločinu koji je počinjen nad tri policajca, njihovim porodicama i Republikom Kosovo".

Prema njegovim rečima, preduslov za mir je - pravda.

- Spreman sam i zainteresovan da idem na sledeći sastanak u Brisel, kako bismo detaljno izneli sve ove podatke koje smo dobili i shvatili da deeskalacija koju svi traže znači momentalno oslobađanje i bezuslovno oslobađanje tri policajca i kažnjavanje agresije Srbije na Kosovu - izjavio je Kurti.

Prema njemu, normalizacija znači trenutnu i bezuslovnu primenu osnovnog sporazuma.

Kurti i Gervala su na ovoj konferenciji izneli detalje u vezi sa posetom oficira za vezu Prištine u Beogradu Jetiša Jašarija trojici kosovskih policajaca, koje je srpska policija uhapsila 14. juna na teritoriji centralne Srbije i koji se nalaze u pritvoru u Kraljevu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading