VUČIĆ O SITUACIJI NA KIM: Uvek smo mi bili označeni kao krivci, ali mislim da sada svi vide da stvari nisu tako jednostavne

Autor:

Vesti

01.06.2023

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić učestvuje danas na Samitu Evropske političke zajednice koji se održava u Kišinjevu. Priština i Beograd glavna su tema skupa u moldavskoj prestonici.

VUČIĆ O SITUACIJI NA KIM: Uvek smo mi bili označeni kao krivci, ali mislim da sada svi vide da stvari nisu tako jednostavne

Foto: www.profimedia.rs/Tanjug

Na skupu su govorili srpski predsednik Aleksandar Vučić, predsednik Francuske Emanuel Makron, nemački kancelar Olaf Šolc, kao i Vjosa Osmani. Tema razgovora sa stranim liderima bila je i aktuelna situacija na KiM.

Predsednik je tokom obraćanja sa Samita rekao stranim novinarima da je pravo pitanje kako da se deeskalira situacija.

- To je broj jedan, o tome ću pričati sa Makronom i Šolcom. Drugo pitanje je kako da izbegnemo provokacije u budućnosti. I broj tri je formiranje ZSO, koje je dogovoreno pre 10 godina, a nije sprovedeno. To je veoma jednostavno, i mislim da se svi slažemo oko toga. Ljudi sada imaju pravu sliku o tome šta se dešava na Balkanu, bez obzira na to ko je priznao a ko nije priznao Kosovo i Metohiju. Uvek smo mi bili označeni kao krivci, ali mislim da sada svi vide da stvari nisu tako jednostavne - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (8)

Loading
Veki

01.06.2023 17:18

Srbi su uvek bili losi momci za zapadnjake a Siptarija pobogu uvek zrtve opasnih srba

Kaca

01.06.2023 18:10

Srbija ima visok prag tolerancije prema agresivcima. I dalje mirno protestvuju iako su okruzeni Kurtijevom vojskom koja je iskazala agresiju u vise navrata, a lazni gradonacelnici dali sebi za pravo da nasilno zauzmu funkcije koje nisu po zakonu osvojili.

Ana

01.06.2023 18:11

Kakav covek nas Vucic. On covek ne odmara, stalno stalno radi i bori se za nasu buducnost!

Dada

01.06.2023 21:14

Doslo je vreme da ceo svet sagleda realnu sliku o stanju na KiM.