PREMIJERKA ODGOVORILA OBRADOVIĆU: Od 2005. govorio da je takozvano Kosovo nezavisno

Autor:

Vesti

27.04.2023

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kaže da je Obradović bio u koaliciji sa onima koji su za NATO i koji pričaju da je u Srebrenici bio genocid, samo da bi bio na vlasti.

PREMIJERKA ODGOVORILA OBRADOVIĆU: Od 2005. govorio da je takozvano Kosovo nezavisno

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Odgovarajući na pitanja Boška Obradovića iz Dveri, premijerka Brnabić izjavila je da je Obradović još 2005. rekao da je "Kosovo defakto nezavisno".

Podsetila ga je i na "Sporazum sa narodom" bivše koalicije čije je Obradović bio član, a o Kosovu i Metohiji u tom "sporazumu" nije bilo ni reči.

Kaže da je Obradović bio u koaliciji sa onima koji su za NATO i koji pričaju da je u Srebrenici bio genocid, samo da bi bio na vlasti.

- Ja bih vas molila da ne govorite izuzetno lako proverljive neistine. Rekli ste potpuno otvorenu i proverljivu laž da je "Aleksandar Vučić prihvatio, priznao i implementirao" sporazum. Srbija je pre dva dana lasala protiv o prijemu tzv. Kosova u Savetu Evrope. Što govorite neistinu oko tako lako proverljivih stvari? Vučić je ovde pet puta povukao koje su naše crvene linije: Nikada priznanje tzv. Kosova i nikada tzv. Kosovo u UN - rekla je Brnabićeva.

Ona kaže da je Miloš Jovanović govorio da će "Vučić potpisati izdaju".

- Kada nije potpisao rekli ste da "nikada niste ni rekli da će potpisati" - podsetila je Brnabić.

- U "francusko-nemačkom sporazumu" nema nikakve veze sa priznanjem nezavisnosti - napomenula je premijerka i dodala:

- Miloš Jovanović ipak se on tog francuskog državljanstva uprkos FN sporazumu nije odrekao. On nije da naš narod i njegovi građani budu u Evropskoj uniji, ali je za to da on i njegova porodica budu u EU. Zašto ne pitate svog prijatelja što ne vrati francusko državljanstvo - Upitala je premijerka Obaradovića.

Priština je proglasila tzv. nezavisnost 2008, a Boško je još u TV emisiji 2005. godine rekao da je tzv. Kosovo defakto nezavisno, postoji snimak

- 2005. godine je Boško pričao da je Kosovo de fakto nezavisno, rekli ste ima snimak. Ne znam zašto se vi sada brinete jer je za vas nezavisno pre nego što je za Prištinu postalo nezavisno - upitala je premijerka tzv. pratriotu.

2019. godine, Boško je potpisao čuveni važan sporazum sa narodom, gde je bilo mnogo tačaka – od legalizacije do licitacije. Ali nije bilo mesta za Kosovo i Metohiju, jer je bio u koaliciji sa onima za koje je Kosovo nezavisno, za koje je Srebrenica genocid. Da se u sporazumu našlo Kosovo, smanjio bi šansu sebi da namekne još koji promil.

Premijerka je istakla laži opozicije.

- Aleksandar Vučić je prihvatio priznao i implementiraće taj sporazum., Srbija se neće protiviti ulasku tzv. Kosova u institucije. Srbija je glasala protiv! Kako možete da u istoj rečenici - pitala je premijerka i i dodala:

- Ipak vam to kvari sreću da ćete nekad doći na vlasti. Jel bilo Vučić potpisaće, potpisaće izdaju. A šta kad nije potpisao, onda ste rekli nikad nismo ni rekli da će potpisati.

- Što se tiče sankcija Rusiji to su vaši potencijalni i željeni partneri.

- U predizbornoj kampanji svi su lagali, NATO general je pričao 4. aprila će uvesti, ali vaši koalicini partneri nas svakodnevno jure da uvedemo sankcije Rusiji.

- Mi smo na čelu izdražali jedini sve pritiske uključujući i pritiske vaših koalicionih partnera, koji svaki dan na tajkunskim medijima pritiskaju, kada ćete uvesti, zašto niste uveli sankcije Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Jelena

27.04.2023 19:12

A on se to kao ne seća kad je pričao. Boško ima amneziju ali selektivnu.

Milica

27.04.2023 19:15

Boško misli da svi imamo amneziju i da se ne secamo sta je radio i pricao.

Tea

27.04.2023 19:17

Samo oštro premijerka.

Cecilija

27.04.2023 19:21

Brnabic raskrinkala Obradovica. Za njega je Kosmet nezavisan od 2005.