BRNABIĆ ODGOVORILA LAZOVIĆU, ON VIKAO I MAHAO PRSTOM: Vi polazite od sebe i svojih koalicionih partnera koji ste u svoje vreme privatizovali sve

Autor:

Vesti

27.04.2023

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik NSRS Vladimir Orlić je upozorio Lazovića da ne viče iz poslaničke klupe.

BRNABIĆ ODGOVORILA LAZOVIĆU, ON VIKAO I MAHAO PRSTOM: Vi polazite od sebe i svojih koalicionih partnera koji ste u svoje vreme privatizovali sve

Foto: Priontskrin: RTS

Radomir Lazović iz Zeleno-levog kluba postavio je pitanja ministarki Dubravki Đedović, Danici Grujičić i Ani Brnabić.

Prva se obratila predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

- Kako ste vi odjednom toliko zabrinuti za EPS i rusare i njihov posao? Zar niste vi bili rpvi koji ste hteli da ostavite rudare bez posla, zar niste organizovali peticiju da se EPS ugasi? Za razliku od vas, mi brinemo za rudare, a vi ih koristite za političke svrhe? Svih tih 15.0'00 ljudi bi bilo na ulici. Zar niste vi tražili da se što brže ugase termoelektrane na ugalj 18. marta 2021. godine? Što niste ovo poneli da pokažete u Lazarevcu i Kolubari, tim rudarima da pokaže? Vi potcenjujete njihovu inteligenciju? Zato kada dođe 18. april 2023. godine, podrška protestu radnika EPS-a. Ovde smo za rudare da se izbace na ulice, a ovde smo na protestu zato što brinemo za rudare? Nema to veze sa EPS-om i životnom sredinom, ima samo veze sa tim da ste protiv nečega. Samo da protestujemo protiv vlasti. Kad vlast hoće otvorene TE, mi smo da se zatvore. Pošto smo mi zainteresovani za rudare, to što govorite nije istina, a vi se edukujte o tim stvarima. Imam za vas jednu molbu - rekla je Brnabić.

Predsednik NSRS Vladimir Orlić je upozorio Lazovića da ne viče iz poslaničke klupe.

- To je u skladu sa primerom kao kada ste kao poslanik opsovali policajca, sada mi mašete prstom. Da li to meni pretite? Kakav to primer dajete - upitala je Brnabić.

- Pitanje je bilo, zašto smo iz Statuta EPS uklonili član koji se odnosi na otuđenje imovine, izvolite, molim Vas nađite Statut u kome je bio taj član. To ne postoji. Čovek to ne zna, jer ga nije briga šta stoji u Statutu EPS. Nikada nije postojao taj član, pa nismo mogli ni da ga uklonimo. Ali to poslanik ne zna, zato što mu je toliko stalo do EPS-a. Koristi rudare za političku borbu.

- Što se tiče akcionarskog društva, apsolutno mislimo da će EPS bolje funkcionisati kao akcionarsko društvo. Vaši koalicioni partneri su koristili EPS da izvlače novac iz Kolubare. I oni su bili u Lazarevcu da se "brinu" za Kolubaru.

- A što se tiče privatizacije EPS-a, ne govorite neistine. Niko nije iz Vlade rekao ništa drugo, osim da se EPS neće privatizovati. Vi polazite od sebe i svojih koalicionih partnera koji ste u svoje vreme privatizovali sve - istakla je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Rambo

27.04.2023 17:21

Lazović je cirkuzant.

Sara

27.04.2023 17:26

Lazović se ponaša kao pravi neandertalac, nije čuo za lepo ponašanje i dijalog.

Jasmina

27.04.2023 17:26

Kultura Lazovića isplivala na videlo.

Jelena

27.04.2023 17:27

Nauči ih Ana redu pošto su drski i nevaspitani.