JEDINSTVEN PRIKAZ VOJNE SPOSOBNOSTI RAKETNOG SISTEMA "MISTRAL 3"; Pogađa metu u 95 odsto slučajeva

Autor:

Vesti

22.04.2023

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 5.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova učestvuje u prikazu sposobnosti Vojske Srbije koji se održava povodom Dana Vojske Srbije.

JEDINSTVEN PRIKAZ VOJNE SPOSOBNOSTI RAKETNOG SISTEMA "MISTRAL 3"; Pogađa metu u 95 odsto slučajeva

Foto: Printscreen

Vojska Srbije danas na aerodromu u Batajnici prikazuje novu opremu i veštine svojih pripadnika, a tom veličanstvenom prikazu snage i moći "Granit 2023" prisustvuje i državni vrh na čelu sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem.

Više od 5.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i oko 2.300 sredstava naoružanja i vojne opreme i više od 60 vazduhoplova učestvuje u prikazu sposobnosti Vojske Srbije koji se održava povodom Dana Vojske Srbije i tom prilikom prikazan je i "mistral 3" - PVO raketa malog dometa koja poseduje velike manevarske karakteristike i dostiže veliku brzinu od 930 metara u sekundi, a metu pogađa precizno u više od 95 odsto slučajeva.

Foto: Printscreen

 

Osnovni način upotrebe Mistrala je preko ramena vojnika koji gađa metu i na kraju ispaljuje projektil. Postoje i prenosivi delovi koji omogućavaju da se Mistral montira i ispaljuje sa oklopnih vozila, brodova i helikoptera.

Posetioci će moći da vide i hibridni sistem PASARS, vozilo „miloš“, borbene avione, tehniku i borbene sisteme, kako prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading