VUČIĆ SUTRA SA SERŽOM BRAMERCOM: Sastanak u zgradi Generalnog sekretarijata

Autor:

Vesti

20.04.2023

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bramerc će se sastati sa zvaničnicima u Srbiji kako bi razgovarao o saradnji

VUČIĆ SUTRA SA SERŽOM BRAMERCOM: Sastanak u zgradi Generalnog sekretarijata

Foto: ST/Dragan Kadić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Seržom Bramercom.

Sastanak će biti održan u 10:00 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

Kako je renije danas saopšteno iz Haga, Bramerc će se sastati sa zvaničnicima u Srbiji kako bi razgovarao o saradnji, nastojanjima srpskih vlasti da "dostignu pravdu za ratne zločine", regionalnoj sudskoj saradnji na slučajevima ratnih zločina i primeni Nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina, navodi se u saopštenju.

Tužilac će se sastati i sa članovima diplomatske zajednice u Srbiji. Očekuje se da će svoj redovni izveštaj Savetu bezbednosti UN Bramerc podneti u junu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (109)

Loading
Ana

20.04.2023 15:01

Jedino što je sigurno da Vučić nikoga od naših ljudi, nije, niti će poslati u Hag, da mu se politika svodi na zaštiti srpskih interesa i svog naroda ispred svega.

Slobodan

20.04.2023 15:03

Veliki korak napred za Srbiju i njenu budućnost!

Sava

20.04.2023 15:03

Važno je da se srpske vlasti uspešno bore protiv zločina i da rade na postizanju pravde.

Mirko

20.04.2023 15:03

Srbija ima čvrst stav prema procesuiranju ratnih zločina, a ovaj sastanak samo pokazuje da su spremni da sarađuju sa međunarodnim institucijama.