SVEČANO ISPRED PALATE SRBIJA: Vučić dočekao predsednika Gvineje Bisao, čule se himne dve zemlje (FOTO)

Autor:

Vesti

06.04.2023

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić je gosta iz Gvineje Bisao dočekao ispred Palate Srbija uz intoniranje himne dve države, gardu i crveni tepih.

SVEČANO ISPRED PALATE SRBIJA: Vučić dočekao predsednika Gvineje Bisao, čule se himne dve zemlje (FOTO)

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Aleksandar Vučić i Umaro Sisoko Embalo

Predsenik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas predsednika Gvineje Bisao - Umaroa Sisoko Embaloa, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Vučić je gosta iz Gvineje Bisao dočekao ispred Palate Srbija uz intoniranje himne dve države, gardu i crveni tepih.

Nakon svečanog dočeka usledio je sastanak tet-a-tet, a potom sastanak delegacija dve zemlje, nakon čega će se dvojica zvaničnika obratiti medijima, piše Tanjug.

U delegaciji Srbije su ministri Bratislav Gašić i Miloš Vučević.

Predsednika Gvineje Bisao sinoć je dočekala premijerka Ana Brnabić.

Umaro Mokhtar Sisoko Embalo je rođen 23. septembra 1972. i on je političar iz Gvineje Bisao koji je na funkciji predsednika Gvineje Bisao od februara 2020. godine. On je politikolog i vojni oficir koji je prethodno bio premijer između novembra 2016. i januara 2018. godine.

Rođen u Bisaou, Embalo je diplomirao međunarodne odnose na Višem institutu društvenih i političkih nauka na Tehničkom univerzitetu u Lisabonu, kao i magistrirao političke nauke i doktorirao međunarodne odnose na Univerzitetu Komlutense u Madridu. Tečno govori portugalski i španski, a vlada engleskim, francuskim, arapskim i svahilijem.

Embalo je služio u vojsci, pohađajući studije nacionalne odbrane u Nacionalnom odbrambenom centru Španije, i prošao dalje studije o nacionalnoj bezbednosti u Briselu, Tel Avivu, Johanesburgu, Japanu i Parizu. Došao je do čina brigadnog generala.

Pre svoje političke karijere, Embalo se akademski specijalizovao za afričke i bliskoistočne poslove i za pitanja odbrane, međunarodne saradnje i razvoja. On je bivši ministar za afrička pitanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (147)

Loading
Zox

06.04.2023 11:53

Saradnja sa svima i dobrobit srpskog naroda na svim poljima odlika je Aleksandra Vucica

Tijana

06.04.2023 11:54

Zaista lep prizor i docek ispred Palate Srbije za predsednika Gvineje uz himnu i crveni tepih i vidi se postovanje koje uziva predsednik koji je zeleo da poseti Beograd i izdvoji svoje dragoceno vreme.

Fića

06.04.2023 11:55

Srbija je gostoprimljiva zemlja, ko god da je poseti bice ugošćen na najlepši način.

Jela

06.04.2023 11:55

Ugostiti predsednika druge države na ovakav način pokazuje poštovanje prema gostu i njegovoj zemlji, što je i osnova za dobre diplomatske odnose.