TOTALNO LUDILO U OPOZICIONOJ KALJUZI! Ništa se ne zna - NI KO S KIM, NI KAKO NI ZAŠTO!

Autor:

Vesti

05.04.2023

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U opoziciji, naročito na desnici, zaratili oko predloga Jeremića da se održi referendum o KiM, a podršku lideru NS dao i Ćuta.

TOTALNO LUDILO U OPOZICIONOJ KALJUZI! Ništa se ne zna - NI KO S KIM, NI KAKO NI ZAŠTO!

Foto: ATA Images, Dragan Kadić, YT-novaS

U opozicionim redovima zvanično se upinju da pokažu navodno jedinstvo, a zapravo "očima ne mogu da se gledaju".

Retko dele iste stavove, izuzev napada na vlast, a najnovija tačka sporenja vezana je za Kosovo i Metohiju.

Ovaj put lavinu rasprava pokrenuo je Vuk Jeremić, lider Narodne stranke, koja je pokrenula inicijativu za održavanje referenduma o Kosovu i Metohiji, odnosno da se, kako su naveli, narod odluči podržava li Sporazum o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova ili tzv. evropski predlog

Jeremićevom predlogu oštro se usprotivila šefica pokreta Živim za Srbiju dr Jovana Stojković koja je ocenila da je takav referendum pilatovsko pranje ruku, kao i predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević.

- Neka neko javi Vuku Jeremiću da je referendum o Kosmetu održan 28.juna 1389.godine i potpisan je krvlju srpskih junaka i 2006. utkan u Ustav Srbije. Svaka imitacija referenduma o Kosmetu u Vučićevoj Srbiji je protivustavna i obično je lešinarenje i borba za cenzus - napisao je on na Tviteru.

 

 

Uzvratio je Jeremić konstatujući da je nastao razdor među desničarima.

- Različiti stavovi intelektualaca desne orijentacije. Sa jedne strane Đilasov kum Mlađan Đorđervić i Jovana Stojković - protiv referenduma. S druge, profesor Milo Lompar i Sinisa Kovačević snažno za referendum. Kome poverovati? - naveo je na Tviteru.

Njemu je u istom, ironičnom, stilu  odgovorio Vladimir Stojković, iz pokreta Živim za Srbiju, inače suprug dr Jovane Stojković:

- Različiti stavovi intelektualaca desne orijentacije. Sa jedne strane intelektualne gromade Ćuta i Miki Aleksić, a sa druge profesor Ković. Kome verovati?

 

U svom ovom desničarskom loncu, čorbu je začinio i Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik i lider pokreta Ekološki ustanak.

On je, naime, podržao Jeremića i njegovu inicijativu za održavanje refereduma o francusko-nemackom planu za KiM.

- Ovo je jedini način da narod uzme sudbinu svoje zemlje u svoje ruke - poručili su iz Jovanovićevog pokreta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading