PREKO REDA BI DA NAŠ NAROD PONOVO GURNU U SUKOBE: Porfirije na obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

Autor:

Vesti

24.03.2023

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanje crkve je da na svaki način, a pre svega molitvom i verom u Hrista, izgrađuje mir i međusobno poverenje među ljudima i među narodima, rekao je Porfirije.

PREKO REDA BI DA NAŠ NAROD PONOVO GURNU U SUKOBE: Porfirije na obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

Foto: Printscreen/RTS

Patrijarh Porfirije rekao je na obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji na našu zemlju da bi neki hteli da srpski narod opet gurnu u sukobe.

- Neki bi hteli i da naš srpski narod, ponovo preko reda gurnu u sukobe, i međusobno, i sukobe sa drugima. Drugi pak, koji ne shvataju da je hrišćanski Bog bog ljubavi i mira, a da Crkva živi i svedoči mir, zahtevaju od crkve da svojim stavovima i izjava da, pruži pokriće onima koji bi da nas gurnu u nove ratove i sukobe. Ponoviću, poslanje crkve je da na svaki način, a pre svega molitvom i verom u Hrista, izgrađuje mir i međusobno poverenje među ljudima i među narodima. Mir svoj dajem vam, rekao je niko drugi nego sam Gospod - rekao je patrijarh. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading