LAŽE DA VOLI RUSIJU! Operativac CIA tvrdi: Vuk Jeremić sarađivao sa vrhom UKRAJINSKIH bezbednosnih službi

Autor:

Vesti

15.03.2023

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog čega se Vuk Jeremić dok je bio u UN viđao sa jednim ukrajinskim tajkunom i oligarhom?

LAŽE DA VOLI RUSIJU! Operativac CIA tvrdi: Vuk Jeremić sarađivao sa vrhom UKRAJINSKIH bezbednosnih službi

Foto: ATAImages

Dok i dalje SAD trese korupcionaška afera u koju je upleten sin aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena, Hanter, i lider Narodne stranke Vuk Jeremić, na površinu izlaze novi detalji.

Naime, operativac CIA Bred Džonson pozabavio se celom situacijom i tako otkrio da Vuk Jeremić nije rusofil, kakvim se predstavlja i pokušava da prigrabi jeftine političke poene. Naprotiv, Jeremić je blisko sarađivao sa tajkunom, Ukrajincem, Mikolom Zločevskim koji se nalazio u samom vrhu ukrajinskih bezbednosnih službi!

Naime, Džonson, koji ima svoj blog i podkast, napisao je da bivši predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić svedočio protiv Hantera Bajdena na nedavnom saslušanju u Senatu, a da se saslušanje odnosilo na umešanost Hantera Bajdena u ukrajinsku gasnu kompaniju Burisma, gde je bio član odbora od 2014. do 2019. godine.

Foto: Printscreen

 

 

Džonson piše da je Jeremić naveo da je od vlasnika Burisme, Mikole Zločevskog, primio zahtev da se sastane sa njim 2013, a da je tokom sastanka, Zločevski tražio pomoć Jeremića u vođenju istrage ukrajinskih vlasti o aktivnostima njegove kompanije.

Ono što posebno privlači pažnju u ovom tekstu jeste trenutak u kome Jeremić dolazi u vezi sa Ukrajincem Zločevskim.

Sve se dešava 2013. godine dok je Jeremić bio predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. U to vreme Zločevski nije bio ministar, već tajkun i oligar, a istovremeno zamenik sekretara za ekonomsku i socijalnu bezbednost u Savetu za nacionalnu bezbednost i odbranu.

Sledi logično pitanje: zbog čega se Vuk Jeremić sa funkcijom na kojoj se tada nalazio, viđao sa jednim ukrajinskim tajkunom i oligarhom?

Da li je Jeremić, koji se sada poziva na “majku Rusiju”, poslovao sa Ukrajincima, a zatim sledi i pitanje za čije nacionalne interese se borio u ovim “poslovima”?

Mutna veza Jeremića i sumnjivog Ukrajinca otvara nova pitanja, ali svakako i skida masku lažnom rusofilu, koji se preobrati u zavisnosti od toga gde ima više koristi.

Ko je Mikola Zločevski?

Mikola Zločevski je ukrajinski biznismen, političar i oligarh za naftu i prirodni gas . Zločevski je bio ministar ekologije i prirodnih resursa od jula 2010. do aprila 2012. i bio je zamenik sekretara za ekonomsku i socijalnu bezbednost u Savetu za nacionalnu bezbednost i odbranu od aprila 2012. do februara 2014. kada se desio Majdan.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading