NE KUPUJ TO! Bruka i sramota u prodavnicama na KiM, pozivaju na bojkot srpskih proizvoda (VIDEO)

Autor:

Vesti

09.02.2023

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protest protiv srpskih poizvoda.

NE KUPUJ TO! Bruka i sramota u prodavnicama na KiM, pozivaju na bojkot srpskih proizvoda (VIDEO)

Foto: Facebook

Prljava kampanja se vodi na KiM kako protiv Srba, tako i protiv proizvoda iz centralne Srbije.

Naime na društvenim mrežama ostvanula je kampanja #pljuni gde se poziva na bojkot srpskih proizvoda poput Plazme, Noblica itd.

 

 

Na snimku se vidi kako kamera u jednom marketu snima srpske proizvode i pojavljuju se pozivi na bojkot.

Republika

Foto: Facebook

Prljava kampanja

 

Foto: Facebook

značenje kampanje

 

 

"Ne kupuj to", "Pljuni", piše.

- Najnovija kampanja #pljuni, koja poziva na bojkot srpskih proizvoda, pokazuje da naše društvo eksplodira pod agresivnom politikom Srbije. Koliko god to brutalno izgledalo, #pljuni je protest i ništa više! Čak i saosećajni protest! Ako postoji neko ko se ne slaže, onda pazi da ih ne diraš, jer su prljavi! Slažem se sa mišljenjem da srpske proizvode treba bojkotovati, sve dok Srbija ne tretira Kosovo kao Republiku Kosovo i iskreno se izvini za sve što je uradila Kosovu - navodi se u opisu videa.

Podsetimo, pre nekoliko dana tzv, Ministarstvo industrije, trgovine i preduzetništva u Prištini zabranilo je prodaju jestivog ulja iz centralne Srbije, jer navodno ne ispunjava kriterijume prosečne količine u ambalaži propisane važećim uredbama.

- Izveštajem o verifikaciji Agencije za metrologiju Kosova, odnosno laboratorije za prethodno pakovanje, utvrđeno je da jestivo ulje, proizvedeno u Srbiji, ne ispunjava kriterijum prosečne količine predviđen Uredbom 03/2020 za prethodno upakovane proizvode - navodi se u obaveštenju ministarstva.

Kako se ističe, zbog toga je tržišna inspekcija preduzela mere u skladu sa zakonodavstvom na snazi, i ekonomskom operateru, dobavljaču ovog ulja, zabranila da prodaje ovaj proizvod, te da ga povuče sa tržišta u roku od 15 dana.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading