BASTA SA KLAPASONOM O INVESTICIJAMA U SRBIJI: Spreman sam da investiram 2 milijarde evra u Srbiju!

Autor:

Vesti

07.02.2023

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski investitor sastao se sa ministrom privrede danas, a tema su bile investicije švajcarskih kompanija u našoj zemlji.

BASTA SA KLAPASONOM O INVESTICIJAMA U SRBIJI: Spreman sam da investiram 2 milijarde evra u Srbiju!

Foto: Ministarstvo privrede

Ministar privrede Rade Basta sastao se danas sa Mark Кlapasonom, osnivačem švajcarske konsultanske kuće GapBridge AG, tom prilikom razgovarali su o investicijama švajcarskih kompanija u Srbiji.

Basta je naglasio da se čitav svet suočava sa teškim vremenima, ali da su, prema dosadašnjim podacima, globalni izazovi ostavili manje posledice na Srbiju u poređenju sa većinom evropskih zemalja zbog postignute političke, makroekonomske i finansijske stabilnosti.

- Srbija je prepoznata kao dobar i pouzdan partner - istakao je Basta i dodao da u privatizacionom portfelju Ministarstva privrede ima 58 kompanija koje predstavaljaju dobru šansa za investiranje potencijalnih švajcarskih partnera.

Švajcarski investitor je zaintersovan za greenfield i brownfield investistiranje u oblasti finansija, bankarskog sektora, osiguranja, novih tehnologija i nekretnina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading