PO PRINCIPU PLJUNI PA POLIŽI: Milanović dobio "packu" zbog istine o Kosovu, pa sad Vjosu i Kurtija diže u nebesa!

Autor:

Vesti

01.02.2023

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski predsednik Zoran Milanović pokušao je da ublaži svoje navode o tome da je Kosovo oteto, tako što je rekao kako se svuda zalaže za priznanje njegove nezavisnosti.

PO PRINCIPU PLJUNI PA POLIŽI: Milanović dobio "packu" zbog istine o Kosovu, pa sad Vjosu i Kurtija diže u nebesa!

Foto: Tanjug/HINA/ EDVARD SUSAK

Koristim priliku gde stignem da ljude uverim da priznaju Kosovo, ako to nisu uradili do sada, izjavio je predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

Naime, nakon istine koju je nedavno obnarodovao o tome da je Kosovo oteto od Srbije, Milanović je očigledno, izložen brojnim pritiscima morao da je ublaži i potpuno stavi u drugi plan, izjavama o tome kako je on naklonjen kosovskim Albancima, kako su mu Vjosa Osmani i Aljbin Kurti prijatelji, kao i o svojim konstatnim nastojanjima da druge uveri u to da je Kosovo nezavisna država.

Milanović je to rekao novinarima u Zagrebu nakon razgovora sa slovenačkom predsednicom, a na pitanje da li se čuo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem:

- Poslednji put sam telefonski razgovarao kad je bila migrantska kriza u jesen 2015. godine. Dobro je da je shvatio da mora prvo proučiti moju izjavu. To je jako dobro. Očito nije reagovao na prvu. Moja poruka ekipi u Srbiji, kojoj ne želim da pakostim, to je odavno prestala biti unutrašnja stvar Srbije.

Milanović je onda dodao:

- Ja jesam pravnik, ali sam političar i izabran demokratski predsednik jedne države i želim da Srbija vidi svoju zapadnu perspektivu. Mislim da svoju privrženost prema kosovskim Albancima ne trebam isticati. Da, Srbija je ostala bez Kosova. Ono je u međuvremenu priznato. Hrvatska ga je priznala među prvima i ja koristim priliku gde stignem da ljude uverim da priznaju Kosovo, ako to nisu uradili do sada.

Činilo mu se izgleda da ni to nije dovoljno da ublaži ono što je prvobitno rekao, pa je istakao kako su predstavnici prištinske vlasti, Kurti i Vjosa njegovi prijatelji.

- Za početak će morati da daju nekakav status zajednici srpskih opština na severu Kosova. To su potpisali. Ali ispunjavanje obaveza ih vodi dalje, a to je Zapad - rekao je Milanović i ponovio:

- Moja poruka je: "bez oduševljenja, molim".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Branka Met

01.02.2023 17:23

Mili bože, da li postoji još neki predsednik države koji ovoliko nesuvislo, tupavo i nedosledno nastupa u javnosti. Najgore od svega je to što njega niko ništa ne pita. On, na vlastito insistiranje ničim izazvan lupa kao da niko ne pamti događaje i njegove izjave koje ne mogu izdržati isti smisao ni 24 časa. Lupa li lupa i ne zacrveni se od stida! Jadne li države sa ovakvim predsednikom.