Članovi SNS osudili stav opozicije, podržali Vučića

Autor:

Vesti

28.01.2023

23:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamerili su im i zbog puštanja premijera privremnih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nakon dve i po godine koje je proveo u zatvoru nakon što je osuđen na 15 godina zbog terorizma.

Članovi SNS osudili stav opozicije, podržali Vučića

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Članovi rukovodstva Srpske napredne stranke oštro su danas reagovali na stav koalicije NADA, Srpskog pokreta Dveri i Srpske stranke Zavetnici iznet na zajedničkoj konferenciji za novinare ispred Predsedništva da treba odbaciti francusko-nemački plan za KiM, i pružili podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Članovi predsedništva SNS Đorđe Dabić, Milica Nikolić, Zoran Tomić i potpredsednik Glavnog odbora stranke Nevena Đurić optužili su lidere tri desno orijentisane opozicione stranke za "lažni patriotizam" i za pokušaj da steknu političke poene.

Zamerili su im i zbog puštanja premijera privremnih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nakon dve i po godine koje je proveo u zatvoru nakon što je osuđen na 15 godina zbog terorizma, kao i braće Ljuana i Bekima Mazrekua, optuženih za učešće u otmici i streljanju srpskih civila u selu Klečka kod Lipljana 1998.

Dabić je istakao da Srbija veruje svom predsedniku, a da se u toj podršci naročito ističu Srbi sa KiM, kao i da narod zna ko je uvek bio na njihovoj strani.

- Na temi oko koje ne bi smelo biti disonantnih tonova, gde bi svako morao imati svest o sopstvenoj odgovornosti prema istorijskom trenutku u kome se nalazimo, mi po ko zna koji put na delu imamo najbanalnije napade velikih "patriota" na sopstvenu državu - poručio je Dabić.

Nikolić je ocenila da je "najveća laž" kada NADA, Dveri i Zavetnici kažu za sebe da su  "državotvorna opozicija" i da je tačno da su oni opozicija Srbiji, "pod komandom neke druge države".

- Svaki dan im smeta jedina brana i jedina sigurnost za opstanak i ostanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, predsednik Vučić. Čovek koji je vratio ovo pitanje za pregovarački sto i čovek zahvalјujući kome je Srbija sačuvala, u prethodnih deset godina, mir - poručila je Nikolić.

Tomić je naveo da su se "politikanti i foliranti" okupili ispred Predsedništva da bi ko zna koji put dokazali da su ujedinjeni u mržnji prema Aleksandru Vučiću i da ih nije briga za narod na KiM i za Srbiju.

- Jasno se vidi ko se na političkoj sceni iskreno i otvoreno bori za opstanak KiM, za opstanak našeg naroda na svojim vekovnim ognjištima i zato je na izborima dao apsolutnu podršku predsedniku Vučiću i njegovoj politici, jer je jedini lider koji se iskreno i svom snagom za to bori - smatra Tomić.

Đurić je optužila učesnike skupa da "kad god bilo ko pokuša da izvrši neki pritisak na Srbiju, njihovoj sreći nema kraja". 

- Po sistemu - neka bude što gore Srbiji, samo da se oni dočepaju vlasti - navla je ona.
Istakla je da Srbi na KiM posebno znaju ko za njih radi, ko se bori i čuva njihove interese i da zato pružaju plebiscitarnu podršku Aleksandru Vučiću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading