VUČIĆ O ODGOVORU KFOR-a: Miloševića su tražili na Vidovdan, a odgovor nam uručili na Badnje veče - to nije slučajno

Autor:

Vesti

08.01.2023

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

KFOR je odbio zahtev za povratak srpskih bezbednosnih snaga na Kosovo i Metohiju saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

VUČIĆ O ODGOVORU KFOR-a: Miloševića su tražili na Vidovdan, a odgovor nam uručili na Badnje veče - to nije slučajno

Foto: Printscreen

- Oni su u svom pažljivo sastavljenom pismenu upućenom Vladi Srbije, koji sam i ja dobio, odgovorili su da smatraju da nema potrebe za povratkom Vojske Srbije na teritoriju KiM, pritom se pozivajući na Rezoluciju 1244 - naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Jutarnjem programu TV Pink.

- Ali oni se nisu pozvali na deo Rezolucije, pošto nemaju pravo da odbiju taj zahtev. Oni su se pozvali na normativnu normu da čuvaju red i poredak. Napravili su još jednu grešku. Oni su nekada od poslušničkih vlasti u Beogradu tražili da Miloševića izruče na Vidovdan, tako su i ovo uručili na Badnje veče. Uoči Božića da dobijemo negativan odgovor, znamo da to nije slučajno - rekao je on.

Vučić dodaje da su napisali i da "pažljivo motre na to šta se zbiva na severu", iako je samo dva sata ranije pucano na dečake srpske nacionalnosti.

Podsetimo, baš na Badnji dan, dok su nosili badnjak, dva srpska dečaka ranjena su kod Štrpca, kada je na njih pucao pripadnik tzv. kosovskih bezbednosnih snaga, Albanac Azem Kurtaj.

On je ubrzo uhapšen i njemu je određen pritvor, a ranjeni dečaci inače rođaci Stefan (11) i Miloš (21) Stojanović iz Gotovuše kod Štrpca zbrinuti su u bolnici i oporavljaju se od povreda. Tim povodom danas se u Štrpcu održava i protest Srba.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading