POJAVIO SE PRVI SNIMAK UPADA NA SEVER KOSOVA: Specijalci ROSU umarširali u Mitrovicu i blokirali je - postavili se i po obodu grada (VIDEO)

Autor:

Vesti

08.12.2022

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Severne Mitrovice okupljaju se na ulicama.

POJAVIO SE PRVI SNIMAK UPADA NA SEVER KOSOVA: Specijalci ROSU umarširali u Mitrovicu i blokirali je - postavili se i po obodu grada (VIDEO)

Foto: Printscreen/YouTube/Kosovo online

ROSU

Više od 200 naoružanih specijalaca Kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušlo je večeras iz Južne u Severnu Mitrovicu.

Kako se saznaje, specijalci su se rasporedili po obodu grada i blokirali čitavu Severnu Mitrovicu.

Pripadnici Specijalne jedinice Kosovske policije bacili su i dve šok bombe, piše Kosovo online.

Prema njihovim rečima, tu su da bi osigurali bezbednost.

- Prioritet je obezbeđivanje bezbednosti za sve građane, stoga, ocenjujući trenutno stanje i trendove u severnim opštinama, policija će narednih dana pojačati svoje prisustvo na severu kako bi ostvarila ciljeve. Policija kontinuirano prati i analizira dešavanja praveći stručne procene na osnovu kojih preduzima neophodne mere za sprovođenje zakona - dodaje se u saopštenju.

Građani Severne Mitrovice okupljaju se na ulicama, razgovaraju o svemu što se dešava poslednjh dana, napeto je, ali bez incidenata.

Svi kafići su zatvoreni, a žene i deca su se sklonili sa ulica.

Aljbin Kurti je očigledno krenuo u finalni pokušaj okupacije severa KiM.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković održaće večeras, 8. decembra, u 23 sata, vanrednu konferenciju za medije u Pres sali Vlade Republike Srbije.

Ovo se dogodilo svega sat vremena nakon što su Kurtijevi plaćenici u Velikoj Hoči oduzeli svo vino porodici Petrović.

Da podsetimo, carinici samoproglašenog Kosova, u saradnji sa kosovskom policijom, počeli su danas u Velikoj Hoči pretakanje vina iz vinarije Petrović u cisterne, odnosno plenidbu oko 42 tone vina i rakije.

Ispred kuće Petrovića u Velikoj Hoči okupili su se meštani, a sin vlasnika - Milan Petrović sišao je sa krova odakle je jutros pretio da će skočiti u znak protesta.

Meštanin Velike Hoče Bojan Nakalamić potvrdio je da je svedočio pretakanju vina iz vinarije u cisternu.

- Ispred kuće Petrovića je bio prisutan manji broj meštana, kao nemi posmatrači, pošto pretakanje obezbeđuje znatan broj kosovskih policajaca - rekao je Nakalamić.

On kaže da meštani Velike Hoče ne žele bilo kakve sukobe, niti su svojim mirnim okupljanjem ugrozili ijedno službeno lice.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je današnjom sinhronizovanom akcijom Prištine i kosovske policije Aljbin Kurti još jednom pokazao svoje "srbomrzačko lice" i da "banditskim metodama" želi da protera srpski narod sa svojih vekovih ognjišta.

To se, rekao je Petković za Tanjug, danas videlo u Velikoj Hoči, južno od Ibra, ali i u Leposaviću, severno od Ibra gde je, kako je naveo, Rosu policija napala i vršila teror nad srpskim narodom na KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading