SUSRET IGORA BEČIĆA SA DANIJELOM ĐUROVIĆ U OKVIRU 60. GENERALNE SKUPŠTINE PS CES: Šire povezivanje i koncept regionalnog udruživanja suštinski doprinose rešavanju globalnih izazova

Autor:

Vesti

07.12.2022

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Stalne delegacije NS RS u PS CES, potpredsednik PS CES i predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva sa Crnom Gorom mr Igor Bečić sastao se danas sa predsednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović u okviru 60. Generalne skupštine PS CES.

SUSRET IGORA BEČIĆA SA DANIJELOM ĐUROVIĆ U OKVIRU 60. GENERALNE SKUPŠTINE PS CES: Šire povezivanje i koncept regionalnog udruživanja suštinski doprinose rešavanju globalnih izazova

Foto: SKUPŠTINA CG/I. Šljivančanin

Bečić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa predsednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović i predsedavajućom Parlamentarnom skupštinom Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, i to ubrzo nakon njene prve posete Beogradu na funkciji predsednice parlamenta.

Sagovornici su se složili da su bilateralni odnosi dve zemlje stabilni i dobri. Tokom susreta su razgovarali i o budućim aktivnostima na parlamentarnom nivou u vidu saradnje parlamentarnih odbora i poslaničkih grupa prijateljstva, a uzimajući u obzir dosadašnja pozitivna iskustva.

Predsednica Đurović je istakla da je ovaj susret dobra prilika da se otvore nove teme i kanali komunikacije, kao i da se razmotre konkretni okviri za proširenje saradnje. Takođe se zahvalila predsedniku PGP sa Crnom Gorom mr Bečiću na ličnom doprinosu kontinuiranoj saradnji parlamenata Srbije i Crne Gore.

Ističući značaj evropskih integracija, mr Bečić je naveo da se Srbija susreće sa pritiscima koji nisu bili svojstveni drugim zemljama na njihovom evropskom putu. Sagovornici su zaključili da je značajna dalja razmena iskustava i međusobna podrška na putu ka EU, ali su istakli i važnost regionalne saradnje.

Sagovornici su se složili da u trenutnim okolnostima šire povezivanje i koncept regionalnog udruživanja suštinski doprinose osmišljavanju zajedničkih rešenja na globalne izazove, kao i da su važni svi mehanizmi koji podstiču saradnju. S tim u vezi, mr Bečić je podvukao značaj inicijative „Otvoreni Balkan“ koja zajedničkom saradnjom u regionu podstiče dalji razvoj i podiže životni standard građana regiona.

Na kraju, predsednica Đurović je uputila posebne pohvale Republici Srbiji na izvanrednoj organizaciji 60. Generalne skupštine PS CES, posebno u kontekstu specifičnosti globalne situacije i činjenice da su na zasedanju prisutne sve članice PS CES.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading