NE TO NIJE PSOVKA, VEĆ IME: Indijska političarka pravi hit na društvenim mrežama zbog značenje koje njeno ime i prezime imaju u srpskom jeziku

Autor:

Vesti

01.11.2022

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radi se o članici Parlamenta, 44-godišnjoj političarki i društvenoj aktivistkinji koja dolazi iz savezne države Kerala u Indiji.

NE TO NIJE PSOVKA, VEĆ IME: Indijska političarka pravi hit na društvenim mrežama zbog značenje koje njeno ime i prezime imaju u srpskom jeziku

Foto: Wikipedia/ജെയ്മോൻ1987

Njeno ime ponele su mnoge oluje, a kada se rastavi na slova, svako ima posebno značenje u hindu jeziku, koje u suštini predstavlja uzbudljivu osobu punu snage, koja voli da sluša, ali je uvek oprezna kad stiče nove prijatelje.

U srpskom jeziku, ono ima potpuno drugi smisao.

Naime, ova indijska političarka nazvana je - Jebi Mather, u njenoj zemlji to niko nije ni opazio, jer Jebi je prilično često i nema razloga se dovodi u pitanje. Ali, kako je ova članica Parlamentau  Indiji i aktivistkinja bivala poznatija, tako je i njen Tviter nalog sticao veći broj pratilaca, među kojima je bilo i nekoliko Srba, koji su ukazali na ovu sitnu "bizarnost".

 

 

Bilo bi zanimljivo da nam dođe u posetu, Kako li joj se zove otac, Kod nas bi bez kampanje uzela 20 odsto glasova, Da li je u istoj stranci sa Karam Prasad - samo su neki od komentara koje su ostavljali Srbi analizirajući ovo interesantno ime.

Inače, ukoliko bismo baš hteli da idemo u detalje, njeno ime bi se čitalo kao - Džebi, pa bi onda sve moguće insinuacije, kao i mimovi pali u vodu, a ovako, ako ništa drugo, bar su dobar povod da nekome izmame osmeh na lice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading