NEĆE BITI OLUJE, NEĆE BITI POGROMA! Vučević: Niko ne zvecka oružjem, ali nismo ni kilavi, ni uplašeni!

Autor:

Vesti

29.10.2022

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane i potpredsednik Vlade Miloš Vučević, gostovao je na TV Pinku kod voditeljke Jovane Jeremić.

NEĆE BITI OLUJE, NEĆE BITI POGROMA! Vučević: Niko ne zvecka oružjem, ali nismo ni kilavi, ni uplašeni!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Gostujući u emisiji, govorio je o položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali je upitan i za mišljenje povodom sastava ministara u novoj Vladi Republike Srbije.

- Verujem da mogu da budem dobar saradnik - rekao je novi ministar i dodao da nova Vlada ima teške zadatke.

- Stranka hoće da objavi nove redove. Valjda je suština da se daje šansa novim ljudima...da se vide neka nova lica u Vladi, a ne da konstantno budu stari ministri.-

Republika

Foto: Tanug/Vojska Srbije

Miloš Vučević

Neće biti Oluje i pogroma!

Vučević je istakao da situacija na Kosovu i Metohiji nije ni malo laka i da se o ovoj temi detaljno raspravljalo na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost.

- Situacija je složena. Ja se nadam da neće doći do eskalacija, ali kad imate sa druge strane Aljbina Kurtija, ne mogu da pretpostavim na šta je sve spreman. Službe bezbednosti analiziraju i predsednik, kao vrhovni komandant, pred sobom ima sve potencijalne opcije - istakao je i rekao da država ne čeka poteze Prištine, već analizira sve moguće scenarije.

- Srbija neće dozvoliti ratne igre Prištine i proterivanje Srba. Neće biti 1995. i Oluje ili Bljeska i neće biti 2004. i pogroma Srba sa Kosova. To što mi kažemo da smo za mir i da je bolje da 1000 puta sednemo za pregovarački sto, to ne znači da je Srbija slaba, nepripremljena - rekao je ministar odbrane.

Republika

Foto: Tanjug/R.Prelić

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

- Oni će najverovatnije Srbima sa Severa Kosova dozvoljavati da pređu administrativnu liniju, a onda im neće dozvoljavati da se vrate - istakao je Vučević i naveo da je veliki pritisak zbog preregistracije.

On je rekao i da je Srbija dobila uveravanja od visokih predstavnika NATO pakta da će KFOR raditi u skladu sa svojom misijom.

- To znači da ne dozvole da dođe do eskalacije, sukoba i da štite sve građane na toj teritoriji.

Ministar je istakao i da se poslednjih dana stalno govori o "ruskim haubicama" i trupama koje se navodno raspoređuju duž administrativne linije.

Republika

Foto: printskrin

Miloš Vučević

- Oni svuda vide neke Ruse i nas kao male Ruse, a on je Zelenski. Ne bih mu želeo da doživi ono što su doživeli ljudi u Ukrajini - rekao je i istakao da veruje u politiku Aleksandra Vučića i da ćemo uspeti da sačuvamo mir.

- Mi smo bili spremni da prihvatimo statusno neutralne tablice, da pokažemo da Srbija hoće kompromis, da neće u sukobe, ali nam nisu dali priliku za to, jer Priština donosi jednostrane odluke - kazao je.

Imamo najispravniji stav u međunarodnoj zajednici

Ministar Vučević je istakao da Srbija ima najpravičniji stav trenutno.

Republika

Foto: instagram.com/printscreen

Miloš Vučević

- Mi imamo jedini istinski pravičan odnos prema svim stvarima: i u pogledu sankcija, i u pogledu agresije, i u pogledu teritorijalnog integriteta. Mi osuđujemo upad na svačiju teritoriju, granice, ali pitam: a šta je sa našim granicama?

Vučić vodi odgovornu politiku

On je rekao da bi svi građani Srbije trebalo da budu ponosni kako nas predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavlja.

- Sve ono što kaže na konferencijama za medije, u istom kontekstu kaže, možda je i oštriji, u komunikaciji sa predstavnicima međunarodne zajednice - istakao je.

Republika

Foto: Tanjug/J. PAP

Miloš Vučević

Voleo bih da to nije tačno za Karadžića

- Ako mu se nešto desi, pitanje je da li će neko za to odgovarati - rekao je i dodao da time žele da ga ponize.

- Voleo bih da je to preuveličano, ali bojim se da nije. - 

Ministar je najavio i da će pripadnici Vojske Srbije dobiti povećanje plata od 20%, i to će važiti za sve i najavio da je moguće da se u narednom periodu ponovo uvede obavezno služenje vojnog roka.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading