PUNIJA GRADSKA KASA: Usvojen rebalans budžeta Novog Sada!

Autor:

Vesti

11.10.2022

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rebalans budžeta Novog Sada usvojen je na sednici Skupštine grada.

PUNIJA GRADSKA KASA: Usvojen rebalans budžeta Novog Sada!

Foto: Tanjug/N. Mihailović

Milan Đurić

- Gradski budžet je stabilan, ne postoje problemi i poteškoće u funkcionisanju Grada, vlada jedna opšta likvidnost i solventnost, nije se odustalo ni od jedne investicije i nastavljamo, bez obzira na sve izazove, sa odgovornim vođenjem gradske kase koja ima kontinuirani rast. Ovim predlogom rebalansa ukupan budžet je planiran u iznosu od 40 milijardi 808 miliona dinara i veći je u odnosu na važeći budžet za 4% - rekao je zamenik gradonačelnika Milan Đurić.

Pored rebalansa, na današnjoj sednici se nalaze i predlozi nekoliko planskih akata.

PDR dela područja Alibegovca predviđa porodično stanovanje i turističko-sportsko-rekreativne sadržaje, a u vezi sa PDR-om kompleksa Instituta u Sremskoj Kamenici posebno bih istakao da se prostor zaštićenog parka maksimalno štiti i planira se njegovo dalje održavanje i uređenje, budući da je on jedna od osnovih karakteristika ovog prostora i ima dodatnu zdravstvenu ulogu.

Grad Novi Sad nastavlja da pruža pomoć za stanovanje građanima, te je u toku raspisivanje javnog poziva za prodaju 25 stanova u lameli pet u Momčila Tapavice bb u Novom Sadu.

Takođe, na današnjoj sednici donosimo odluku o povlašćenoj kupovini stana za dve višečlane porodice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading