ZELENSKI NA GENERALNOJ SKUPŠTINI UN: Ne smemo da pristanemo na produženi rat!

Autor:

Vesti

21.09.2022

21:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski se večeras video porukom obratio tokom Generalne debate svetskih lidera, na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

ZELENSKI NA GENERALNOJ SKUPŠTINI UN: Ne smemo da pristanemo na produženi rat!

Foto: RTS/printscreen

Svoj govor Volodimir Zelenski je započeo zahtevom da se Rusija kazni za svu smrt koju je izazvala na teritoriji Ukrajine, kao i to što je pokušala da ukrade ovu zemlju.

- Govorim u ime države koja se brani. Hoću da otkrijem kako je moguće postići mir. Ne samo za nas, već svima koji se nađu u sličnim okolnostima. To je formula koja kažnjava zločin i poštuje život i teritorijalni integritet - rekao je Zelenski.

Predsednik Ukrajine tvrdi da Rusija laže ceo svet, i da ne želi nikakve pregovore. On tvrdi da Moskva želi da provede zimu na teritoriji Ukrajine, a potom da pokrene novu ofanzivu.

- Ili barem da se ukopaju, pa da sprovedu mobilizaciju. Ne smemo da pristanemo na produženi rat, pošto će to biti još "vrelije". Nama treba oružje i municija. Oružje dugog dometa će nam pomoći da oslobodimo našu zemlju - kaže on.

Predsednik Ukrajine je rekao kako je Rusija pokrenula invaziju, a da Ukrajina nije imala mogućnost da se brani, kao i to da je održano 88 rundi razgovora od početka njegovog mandata.

- Ali Rusija je pokrenula invaziju, i mi nemamo izbora osim da se branimo. Odbacićemo agresora do međunarodno priznatih granica. I tražimo kaznu za agresiju, povređivanje naših granica i teritorijalnog integriteta - dodao je predsednik Ukrajine.

On je pričao i o masovnim grobnicama koje su pronađene u Ukrajini, i zapitao je zašto su Rusi "opsednuti kastracijama".

- Jedino što se razlikuje u Izjumu i Buči, je to što su ubijeni u Izjumu sahranjeni. Rusi su tamo bili duže, pa su imali vremena da pokopaju mrtve - kaže Zelenski.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading