VUČIĆ NAJAVIO KRIVIČNO GONJENJE svih koji su izazivali incidente na Evroprajdu!

Autor:

Vesti

19.09.2022

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas u Njujorku da je država, za vreme Prajda, bila izložena ataku neodgovornih grupa sa svih strana.

VUČIĆ NAJAVIO KRIVIČNO GONJENJE svih koji su izazivali incidente na Evroprajdu!

Foto: printscreen : tv Pink

Lider Srbije Aleksandar Vučić istakao je da će osobe koje su za vreme "Evroprajda" napadale policajce odgovarati krivično i prekršajno, kao i lica koja su narušavala javni moral.

- Videli ste pojedince koji su mislili da imaju pravo da šetaju i misle da niko drugi nema pravo jer su normalni, a ovi drugi nisu normalni. Sa druge strane videli ste osobe koje su narušavale javni moral iz same grupe koja je došla da protestuje ispred Ustavnog suda. Lica koja su napadala policajce odgovaraće krivično i prekršajno, kao i lica koja su narušila javni moral, skidajući pantalone i gaće ili ne znam ni ja šta, to prosto ne možete da radite i nemate pravo da radite - rekao je Vučić za Pink.

On je tako odgovorio na pitanje kako komentariše šetnju u okviru manifestacije Evroprajd u subotu u Beogradu i tvrdnje pojedinih političkih stranaka i medija da je ambasador Kristofer Hil imao uticaj na njega u odluci da se taj skup održi ili ne.

Vučić je kazao da koja god odluka da je bila doneta suštinski bi je podržalo 80 odsto ljudi, ali da to niko neće reći, već će preostalih 20 odsto građana pokušavati da "vas rastrgnu" i okrive državu za sve.

Rekao je da "lažni političari" besmisleno tvrde da je ambasador Kristofer Hil izvršio pritisak da se parada u Beogradu održi.

Vučić je rekao da se uoči Evroprajda vodila teška kampanja "nedovoljno obrazovanih političara" iz redova desnice zahvaljujući kojima se, ranije najavljena dvočasovna šetnja, svela na šetnju od deset minuta od Ustavnog suda do Tašmajdanskog stadiona.

- Kažu ubedio ga Hil, a šta me to ubedio? Da ih policija sprovede kroz park, umesto da idu odatle gde su stajali, pored Narodne skupštine do Trga republike i sve do donjeg Kalemegdana i Dorćola - rekao je Vučić.

On je objasnio da je sa ambasadorom Hilom razgovarao najviše o KiM, energetskoj situaciji, pomoći Amerike u izgradnji "Đerdapa 3" i oko ugradnje solarnih panela, a da je tek na kraju sastanka spomenuta šetnja LGBT zajednice u Beogradu.

Vučić je rekao da je na kraju sastanka, koji je održan istog dana kada je održan protest LGBT zajednice zbog zabrane Prajda, upitao Hila kakve su mu aktivnosti za taj dan, te da je on (Hil) odgovorio da još nije doneo odluku da li će ići ispred Ustavnog suda ili ne.
Vučić je rekao da protivnici šetnje zapravo nisu ni "desnicari", već su "bubnjari besmisla", koji su se sami tajno sastajali sa stranim ambasadorima i sad na osnovu autoprojekcije sude odgovornim političarima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading