BRITANCI ŠALJU VOJSKU NA KOSOVO! Oglasio se i KFOR: To je rutinska vežba!

Autor:

Vesti

10.09.2022

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

KFOR je danas saopštio da će zbog izvođenja rutinske vežbe krajem ovog meseca privremeno povećati broj vojnika na terenu tako što će britanski vojni kontigent doputovati 11. septembra na KiM.

BRITANCI ŠALJU VOJSKU NA KOSOVO! Oglasio se i KFOR: To je rutinska vežba!

Foto: Tanjug/AP

Nakon završetka vežbe, ovaj vojni kontingent će napustiti pokrajinu i vratiti se u Veliku Britaniju, saopštio je Kfor.

- Od 27. septembra do 2. novembra 2022. godine, snage Kfora, koje predvodi NATO, izvešće rutinsku vežbu za jednu od svojih rezervnih jedinica. To će rezultirati privremenim povećanjem broja vojnika na terenu - navodi se u saopštenju Kfora.

Takođe se precizira da će vojni kontingent iz Velike Britanije doputovati na KiM 11. septembra "radi upoznavanja i integracijskih aktivnosti sa sredstvima i osobljem Kfora uoči vežbe".

Ove jedinice će, prema saopštenju Kfora, obavljati aktivnosti obuke "kako bi održale visok nivo spremnosti i doprinele očuvanju bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve ljude na tzv. Kosovu, kako je naloženo Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine", prenosi Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Srba

10.09.2022 12:09

Neka vežbaju na Foklandima a ne kod nas.