Čika Vlada iz SPS savetuje: Evo kako sa 33.000 dinara da pijete MOET i vozite džip

Autor: Republika

Vesti

08.06.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik IO SPS pravi je čarobnjak. Sa 270 evra mesečno živi u vili s bazenom vrednom milion evra, dok njegov pas Donald uživa uz šampanjac pored bazena

Čika Vlada iz SPS savetuje: Evo kako sa 33.000 dinara da pijete MOET i vozite džip

Foto: instagram.com/itsdonaldthpug

Vladan Zagrađanin

Znate one priče iz novina o dečku koji radi za minimalac i uspe da uštedi 1.000 evra za nekoliko meseci? Ili onog koji radi za 50.000 dinara, pa sistemom tri koverte, od čega je treća za zabavu i razonodu, obilazi italijansku obalu, a zimi pršti u Gštadu? E, mi smo našli jednog što ih šije, i to obojicu! Funkcioneru Socijalističke partije Srbije, koju vodi Ivica Dačić, pozavideo bi i Hans Kristijan Andersen, čuveni pisac bajki.

Naime, Vladan Zagrađanin, predsednik Izvršnog odbora SPS, koji je bio osumnjičen u aferi "kofer", sa 33.148 dinara mesečno (plata u Skupštini Srbije, navedeno na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije) živi u vili s bazenom, putuje po svetu, njegov pas Donald se voza u džipu od 100.000 evra, pije skupoceni šampanjac moet...

Republika

Foto: instagram.com/itsdonaldthpug

Donald pored skupocenog šampanjca

Blokada, ništa, pa prekid veze

Zagrađaninu je poslata poruka na Vajber i Vocap, ali mu se i posle nekoliko sati nije isporučila, dok na pozive, preko ovih platformi, nije odgovarao. Pozvali smo ga s drugog broja, javio se, ali pošto je čuo odakle zovemo, samo je poručio: "Ništa" i prekinuo vezu.

ČAROBNA FORMULA

Prvo i najvažnije, pozvali smo Zagrađanina da podeli čarobnu formulu s nama, kao i čitaocima Republike, ali je on to odbio (vidi okvir gore). Zato se sami bacamo u računanje. Zagrađanin s porodicom živi u vili s bazenom na Bežanijskoj kosi, koja vredi, prema pisanju medija, oko milion evra. To znači da je Zagrađanin, s obzirom na visinu primanja, oko 270 evra, morao prvo da se reinkarnira kroz nekoliko života jer je potrebno 308 godina da skupi tu sumu, a onda i da ne potroši nikad nijedan dinar da bi uspeo da plati ovu nekretninu. Potrebno je tim novcem platiti i račune za tu kućerdu, održavanje bazena...

Tu su troškovi nabavke hrane u marketu, ali i računi po popularnim beogradskim restoranima, čijim se obilascima hvali na Instagramu. Pa dalje garderoba, obuća, putovanja u inostranstvo... Na nekima od slika s Instagram naloga njihovog porodičnog psa Donalda vidi se epl tehnika, kohiba cigare... I to sve od tih 270 evra.

Republika

Foto: instagram.com/itsdonaldthepug

Donald se vozi u džipu

Koferče u biografiji

U januaru 2006. Zagrađanin je uhapšen u stanu tadašnjeg viceguvernera NBS Dejana Simića. U istom stanu, 15 minuta pre upada policije bio je i lider SPS Ivica Dačić. Tokom pretresa u stanu je pronađen kofer sa 100.000 evra. Simić i Zagrađanin su optuženi za primanje mita, ali su u međuvremenu oslobođeni optužbi. Lider socijalista bio je svedok u ovom procesu. Zagrađanin je godinama bio u ilegali, ali se u vrh stranke vratio 2015, kao član Predsedništva SPS. Šef Izvršnog odbora te partije postao je dve godine kasnije. Pored ove funkcije, Zagrađanin je izabran za poslanika, a u parlamentu je od 2016.

PLATA ZA TRI FLAŠE

Na jednoj od fotografija pas pozira pored moet šampanjca, čija boca u maloprodaji košta oko 10.000 dinara. To znači da je Zagrađanin dao trećinu mesečnih primanja za jednu flašu pića. Zagrađaninov pas na nekim slikama pozira u lend roveru, džipu čija je cena oko 100.000 evra, a za koji bi Zagrađanin morao da radi nešto manje od 30 godina. Doduše, Zagrađanin tvrdi da džip nije njegov, mada se neki "zli jezici" kunu da ga baš džipom dovozi vozač u Skupštinu.

Potresi u imovinskoj karti

30. januar 2018.

Primanja: Skupština Srbije, mesečno: 27.320 dinara

Nekretnine:

- stan trosoban od 138,46 metara kvadratnih, 1/2, ugovor o poklonu

- stan garsonjera od 27 metara kvadratnih, 1/1, kupovina

Depozit i štedni ulozi: ima

 

2. oktobar 2018.

Primanja: Skupština Srbije, mesečno: 27.320 dinara

Nekretnine:

- stan trosoban 161 metar kvadratni, 1/1, ugovor o poklonu

- stan garsonjera 27 metara kvadratnih, 1/1, kupovina

- kuća, površina u osnovi 90 metara kvadratnih, 1/1, ugovor o poklonu

- pomoćni objekat 28 metara kvadratnih 1/1, ugovor o poklonu

- zemljište 1.596 metara kvadratnih, 1/1, ugovor o poklonu

Depozit i štedni ulozi: ima

 

1. septembar 2020.

Primanja: Skupština Srbije, mesečno: 33.148 dinara (počev od 3. 8. 2020)

Nekretnine:

- stan trosoban 138,46 metara kvadratnih, 1/2, ugovor o poklonu

- stan garsonjera 27 metara kvadratnih, 1/1, kupovina

Depoziti i štedni ulozi: nema

(izvor Agencija za sprečavanje korupcije)

Ekonomista Mlađan Kovačević kaže da Zagrađaninov stil ne ide u korak s njegovim primanjima.

- To ne može da se objasni logikom ekonomiste. Troškovi života su toliko poskupeli, cene rastu, to su vrlo mala primanja, teško je objasniti... Da li ima širu porodicu u inostranstvu, pa mu šalje doznake/novac možda... - naveo je Kovačević.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vukoje

08.06.2022 19:40

Bazen, bazen, bazen...u mom komšiluku, obod Beograda svaka kuća ima bazen i svi vlasnici kuća imaju stanove u Beogradu....ispred svake kuće su besne lmizine, tako da moja mečka iz 2013 izgleda kao igračka za ostale...Pomenuti osobu znam iz medija ali voleo bih da date nešto stvarno konkretno. Ovu temu znaju i vrapci na grani....

Podesen

08.06.2022 20:17

Hapsi narodna milicijo,šta čekaš .