ĐILAS: Srbija da uvede sankcije Rusiji, neću promeniti stav!

Autor:

Vesti

29.05.2022

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas bio je gost jutarnje emisije na TV Prva. Đilas je pričao o aktuelnim političkim temama u Srbiji i svetu

ĐILAS: Srbija da uvede sankcije Rusiji, neću promeniti stav!

Foto: printscreen/TV Prva

On je naglasio da će u Evropi zbog rata u Ukrajini izbiti kriza. Oko pitanja da li Srbija treba da uvede sankcije Rusiji, rekao je da ne smemo da dozvolimo da ostanemo izolovana zemlja u EU po pitanju toga.

Ono što najviše zabrinajva je kriza koja će nastupiti u celoj Evropi, koja će se osetiti i u Srbiji. Kriza će biti i u hrani, vidim da je svetski rod žitarica ove godine dosta niži – rekao je Đilas.

Ja stav o sankcijama ne menjam, posledice sankcija po obične ljude su katastrofalne. Smatram da sankcije nisu rešenje. Ovde imamo situaciju da ovaj rat traje koliko traje i da je cela Evropa donela jedan stav, koji Srbija, kao jedina zemlja u Evropi, nije prihvatila. Mi danas moramo da razmišljamo šta je dobro po Srbiji. Slažem se da treba da vodimo politiku naših interesa. Interes je da ne ostanemo izolovana zemlja. U ovoj zemlji 300.000 ljudi radi u kompanijama iz Evropske unije. Naš interes je da sledimo politiku EU i prihvatimo te stvari – istakao je Đilas.

Đilas je rekao da osuđuje predsednika Rusije Vladimira Putina zbog rata u Ukrajini, prenosi Informer.

Ja osuđujem taj rat, osuđujem i Putina što je krenuo u agresiju. Šta god da je prethodilo tome rat nije rešenje. Ja mislim da će ruski narod biti najveća žrtva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
БрацаБрацика

29.05.2022 12:35

Не знам да ли си упознат, али Србија није у европској унији, нити ће икад да нас прихвате. А и чему, она је бомбардовала Србију, моју отаџбину, еј! Нисам сигуран да и ти сматра да је то твоја отаџбина.

Solo

19.06.2022 09:46

Magarac Djilas jos uvek nevidi da je Magarcina..Ko sta radi samo ponavlja iste fraze u vezi Vucica i ko ce tom Magarcu da da glas i da ga dovede na vlasti gde taj opet Magarac nista ne bi uradio za Srbiju jedino sto bi uradio bi je rasparcao na Vojvodinu,Kosovo i Sandzak i prodao Zapadu mali Beograd i zavrsi li bi smo okupacijom katolika i protestanata..pretvoreni u roblje i sluge inkvizicije..