SAD MU ĐAVO KRIV: Kamberi izgubio mandat za samo 13 glasova - Albanci ostali bez predstavnika u Skupštini Srbije

Autor:

Vesti

28.05.2022

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi na listi Koalicije Albanaca doline Šaip Kamberi nije uspeo da izbori poslaničko mesto u novom sazivu Skupštine Srbije, pošto je na juče po drugi put ponovljenim izborima u Velikom Trnovcu, kod Bujanovca, osvojio 598 glasova, a za osvajanje mandata bilo mu je potrebno 611 glasova, prenosi Kljan Kosova.

SAD MU ĐAVO KRIV: Kamberi izgubio mandat za samo 13 glasova - Albanci ostali bez predstavnika u Skupštini Srbije

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Tako prvi put posle 15 godina neće biti nijednog albanskog poslanika u Skupštini Srbije.

Kamberi je za Kljan Kosova ocenio da je to posledica podela među albanskim partijama, dodajući da su to uradili, kako je naveo, "đavoli iz redova Albanaca".

Kamberi je rekao da je šest glasova u Velikom Trnovcu, gde žive Albanci, dobio SPS i da je bilo još 10 nevažećih glasova, koji su, prema njegovim rečima, u funkciji Socijalističke partije Srbije.

Prema mišljenju Kamberija, postojao je stalni pritisak od stranke Ivice Dačića i Aleksandra Vučića.

Na drugom ponovljenom glasanju na parlamentarnim izborima na biračkom mestu 6 u Bujanovcu (Veliki Trnovac) najviše glasova osvojila je lista Koalicija Albanaca Doline - 598 dok je Socijalistička partija Srbije osvojila šest, saopštila je sinoć Crta.

Slede liste "Albanska demokratska alternativa" sa dva glasa i lista "Miloš Jovanović - Nada za Srbiju" sa jednim osvojenim glasom. Preostalih 15 izbornih lista nisu osvojile nijedan glas. Nevažećih listića bilo je 10.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Penzioner

28.05.2022 09:26

Dobro je !!! Necemo vise slusati njegove baljezgarije u Skupstini !!!