VUČIĆ SA KLAUSOM ŠVABOM! Srbija je već sedam godina redovni učesnik Svetskog ekonomskog foruma, hvala vam na tome! (FOTO)

Autor:

Vesti

25.05.2022

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa osnvačem i izvršnim direktorom Svetskog ekonomskog foruma Klausom Švabom.

VUČIĆ SA KLAUSOM ŠVABOM! Srbija je već sedam godina redovni učesnik Svetskog ekonomskog foruma, hvala vam na tome! (FOTO)

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

- Svake godine tokom Svetskog ekonomskog foruma naučimo mnogo o svetskoj ekonomiji, dobijemo nove ideje i čujemo neke od najpametnijih ljudi na svetu. Zahvalio sam Klausu Švabu što je pre sedam godina i Srbiju pozvao da bude redovan učesnik na Svetskom ekonomskom forumu - napisao je Vučić na Instagramu. 

 

 

Vučić se na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma sastao s više lidera iz EU i sveta, kao i s ekonomskim stručnjacima.

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće 24. i 25. maja 2022. godine u švajcarskom gradu Davosu, gde će prisustvovati godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

Tokom dvodnevnog boravka u Davosu, predsednik Vučić učestvovaće na sesiji Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana, kao i u diskusiji na temu Uspostavljanje mira, obnavljanje rasta i ostvarivanje održivosti.

Na ovogodišnjem forumu predsednik Vučić imaće i niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, predstavnicima finansijskih institucija i vodećih kompanija u svetu.

Svetski ekonomski forum u švajcarskom alpskom gradiću Davosu počeo je juče posle dvogodišnje pauze jer je pandemija korona virusa sprečavala političke i poslovne lidere, stručnjake i aktiviste da se okupe. 

Neke od tema ovogodišnjeg fora biće: rastuće cene hrane i goriva, rat u Ukrajini, klimatske promene, suša i nestašica hrane u Africi, nejednakost između bogatih i siromašnih, autokratski režimi i pandemija.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading