SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI: PSG ugostio Tačija

Autor:

Vesti

17.05.2022

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnik Pokreta slobodnih građana glasao je da DPK uđe u Organizaciju liberalnih partija jugoistočne Evrope. Predstavnici Nove stranke, zbog prijema Tačijeve stranke, istupili iz organizacije.

SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI: PSG ugostio Tačija

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović, Tanja Valič

Pokret slobodnih građana, na čijem je čelu Pavle Grbović, glasao je za prijem Demokratske partije Kosova, čiji je osnivač krvnik Hašim Tači, u Organizaciju liberalnih partija jugoistične Evrope (LIBSEEN)! U ime PSG predstavnik je bio Natan Albahari, a glasanje je bilo pre tri dana (14.maja, u subotu).

Za razliku od njega, predstavnici Nove stranke i građanske paltforme Jovana Jovanovića bili su protiv. I ne samo to, Nova stranka je odmah posle toga, na sednici Predsedništva, donela odluku da napusti LIBSEEN, upravo zbog prijema Tačijeve stranke!

Vest se prvo pronela Tviterom, kada je jedan od korisnika upitao Grbovića da li je tačno da je njegova stranka podržala prijem DPK. 

- Gospodine Groboviću, da li je istina da je vaš PSG predstavnik danas na sastanku evropskih liberala, glasao za prijem DPK Hašima Tačija u punopravno članstvo te organizacije evropskih liberalnih stranaka - napisao je ovaj tviteraš uz kasniju ispravku da je glasanje bilo u subotu. 

Tačijevi se hvale prijemom 

Da su i zvanično postali deo Libseen, na sastanku u Sarajevu, i sama DPK se pohvalila u saoštenju za javnost. 

- LIBSEEN je organizacija koja oko sebe objedinjuje liberalne stranke iz jugoistočne Evrope i deo je Alijanse liberala i demokrata Evrope (ALDE). U svojoj osnovi i strukturi, LIBSEEN promoviše viziju koja podržava EU kao političku, socijalnu i demokratsku konstrukciju... - naveo je DPK u saopštenju.

Norbert Cvijanov, v.d. predsednika Nove stranke, u razgovoru za Srpski telegraf potvđuje priču. 

- Više puta je bilo pokušaja da se DPK primi u članstvo asocijacije liberala jugostične Evrope, trebalo je da bude pre izbora u Srbiji, pa je odloženo, i, evo, sad u subotu su primljeni. Mi smo bili protiv toga, kao i građanska platforma Jovan Jovanović... Čak su neki članovi iz inostranstva upitali da li je Hašim Tači i dalje optužen za ratne zločine i organizovani kriminal, oni rekli da jeste, ali da sve to ide u pozitivnom pravcu - kaže Cvijanov. 

Prema njegovim rečima, DPK je sad punopravna članica. 

- Stavljeno je na glasanje, mi smo bili protiv, a predtavnik PSG je glasao da se prime. Mi smo na sednici Predsedništva juče doneli odluku da napuštamo organizaciju Libseen, jer nam tamo više nije mesto, pošto je primljen DPK - ističe Cvijanov. 

Podsetimo, Hašim Tači je trenutno u Hagu, gde je pred Specijalnim sudom za Kosovo, optužen za krivična dela ratnih zločina i zločina protiv čovečnosti. 

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Daca

17.05.2022 12:07

Grbovića neka neko obuzda u njegovim sumanutim idejama, jer ovo njegovo ponašanje ne vodi ničemu dobrom za Srbiju.

Joja

24.07.2023 23:56

Mozda su krvno srodstvo , ko zna ko je danas ko u Srbiji. Svi se zale da su im popaljena dokumenta , diplome Radni staz.Izvodi iz maticne knjige rodjenih.Teraj lenka . Pola skupstine su iz Bosne i Krajine. pa cak i predsednik.