Republički javni tužilac na Konferenciji vrhovnih tužilaca EU zemalja u Beču

Autor: Republika

Vesti

12.05.2022

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički javni tužilac je postigla dogovor sa Generalnim tužiocima Mađarske, Peterom Poltom, Rumunije, Gabrielom Skuteom i Slovenije Dragom Šketom.

Republički javni tužilac na Konferenciji vrhovnih tužilaca EU zemalja u Beču

Foto: Republika

Zagorka Dolovac

Republički javni tužilac, Zagorka Dolovac, trenutno boravi na Konferenciji vrhovnih tužilaca EU zemalja u Beču, na poziv Generalnog tužioca Austrije, dr Franca Plohla.
 
Mreža tužilaca koji postupaju pred Vrhovnim sudovima zemalja članica Evropske unije okuplja generalne tužioce iz zemalja Evropske unije. Republičko javno tužilaštvo Republike Srbije primljeno je u ovu eminentnu evropsku mrežu 2016. godine u svojstvu posmatrača i od tada aktivno učestvuje u njenom radu i godišnjim sastancima, na kojima se razmenjuju stručna znanja i iskustva na najaktuelnije teme u borbi protiv transnacionalnog kriminala.

Republika

Foto: Republika

Franc Ploh i Zagorka Dolovac

 U toku ove posete, Republički javni tužilac održala je sastanak sa Generalnim tužiocem Austrije, dr Francom Plohlom, na kome je zaključeno da tužilaštva Srbije i Austrije ostvaruju odličnu saradnju u borbi protiv svih oblika teškog kriminala, kako bilateralno, tako i kroz evropske pravosudne mreže, te je iskazana spremnost da se ona još više razvija i unapredi.

 
Takođe, Republički javni tužilac je postigla dogovor sa Generalnim tužiocima Mađarske, Peterom Poltom, Rumunije, Gabrielom Skuteom i Slovenije Dragom Šketom, da se tokom ove godine u Beogradu održi širi regionalni sastanak generalnih tužilaca na kojem će biti razmatrani načini poboljšanje direktne tužilačke saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, krijumčanjera ljudi, trgovine drogom i drugih oblika teškog kriminala koji zajednički pogađa naše zemlje.

Bonsu video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading