ĐILAS I JEREMIĆ - RAT DO ISTREBLJENJA: Šta opozicija može da očekuje od ponovljenih izbora?

Autor:

Vesti

18.04.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i lider SNS, poručio je da će predložiti Glavnom odboru stranke da se ponovo održe beogradski izbori. Okvire rezultata u ovom trenutku niko ne može da predvidi, ali činjenica je da će ponovljeni izbori dovesti do cepanja i prepakivanja opozicije.

ĐILAS I JEREMIĆ - RAT DO ISTREBLJENJA: Šta opozicija može da očekuje od ponovljenih izbora?

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Vuk Jeremić i Dragan Đilas

Koalicija "Ujedinjena opozicija za pobedu Srbije" svakako neće biti u istom sastavu. Izvesno je da Dragan Đilas, lider SSP, i Vuk Jeremić, lider Narodne stranke (NS), neće ići zajedno, a može se očekivati i prepakivanje na desnici, ocena je Đorđa Vukadinovića, političkog analitičara i istraživača javnog mnjenja Nove srpske političke misli, koji je rezultate izbora (sva tri nivoa) pogodio gotovo u procenat.

VUKADINOVIĆ: POJAVIĆE SE NOVI IGRAČI, BIĆE PREPAKIVANJA

- Mislim da neće biti izbora tako brzo, ako ih uopšte i bude. Ako ih bude, biće drugačije, najveći deo opozicije će izaći u drugom pakovanju. Neće biti ujedinjene opozicije na ovaj način, Đilas i Jeremić neće zajedno na izborePojaviće se novi igrači. Biće prepakivanja i na strani desnice - kaže Vukadinović.

Republika

Foto: ST/V.Lukić

Dragan Đilas

Da Đilas i Jeremić jedva opstaju zajedno i nije neka tajna, ali sada je lider NS, govoreći o novim izborima u prestonici, poručio da mora da postoji dogovor među partnerima, a manje nametanja i silovanja.

Veselinović: Ne plašimo se izbora

Dobrica Veselinović, kandidat koalicije "Moramo" za gradonačelnika Beograda, rekao je juče na pitanje o ponovljenom glasanju da se oni izbora ne plaše. Takođe, poručio je da se, kao i na svakim izborima, očekuju sve bolji rezultati zeleno-leve koalicije.

- Neću da koristim teške reči bez obzira na to šta mislim. Imao sam utisak, ne samo ja nego i mnogi drugi, da će Vučić odgovoriti pozitivno na Đilasov apel da izbegne gubitak legitimiteta - rekao je Jeremić preksinoć u emisiji "Utisak nedelje" na Šolakovoj TV Nova S.

Jeremić je kazao i da Aleksandar Vučić ima većinu u Beogradu i da sad neko "treba da ga ubedi da je Đilas otišao kod njega i ubedio ga za sat vremena da tako nešto ne pravi".

Republika

Foto: Printscreen

Aleksandar Vučić

- Kao što kaže jedan Đilasov bliski saradnik: "Da li vi mislite da se ja kopčam na leđima" - dodao je Jeremić.

NIJE REALNO

Deo opozicije je, podsetimo, od starta tražio ponavljanje beogradskih izbora, a posle sastanka Aleksandra Vučića s Draganom Đilasom, lider SNS je poručio da će predložiti Glavnom odboru svoje stranke da Beograđani ponovo idu na birališta. Vučić je istakao da misli da treba da protekne šest meseci, ali da je na izbore spreman i ranije, kao i da je Đilasu rekao da sami razmisle da li to žele.

Obradović: Idemo i na nove

Boško Obradović, lider Dveri, poručio je da su novi izbori u Beogradu mogući samo ako SNS i SSP, koji imaju većinu odbornika u Skupštini grada, u dogovoru opstruišu formiranje nove vlasti. Dveri će, dodao je Obradović, izaći na ponovljene izbore ukoliko do njih dođe.

- Mislim da novembar nije realan, plašim se da im tada ne odgovara, trebalo bi da razmisle, a moj odgovor je suštinski da - rekao je Vučić, gostujući na TV Pink, kao i da je obavestio Đilasa da SNS ima većinu u glavnom gradu, te da je ovaj poručio da to razume, ali da insistira na pitanju legitimiteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
NARODNE MASE

28.04.2022 16:59

JEREMIC JE OBICNA LJIGA. DZILASE STO DALJE OD TOG GMIZAVCA.