DETALJAN VODIČ: Pogledajte rezultate izbora na vašem biračkom mestu

Autor:

Vesti

04.04.2022

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko vas zanima kakvi su rezultati lokalnih, parlamentarnih ili predsedničkih izbora u vašoj opštini, to možete pronaći na sajtu Republičke izborne komisije.

DETALJAN VODIČ: Pogledajte rezultate izbora na vašem biračkom mestu

Foto: Printskrin/RIK

Kada ukucate adresu www.rik.parlament.gov.rs, izaberete padajući meni "dokumenta", a nakon toga idete na "zapisnike" sa biračkih mesta.

Pretraga za vašim ili bilo kojim biračkim mestom je olakšana tako što u desnom uglu stranice koju ćete otvoriti kliknete baš na reč "Pretraga", pa onda možete da birate opštinu, broj i/ili naziv biračkog mesta, a postoje i različiti dokumenti koje možete videti. Najvažniji su, naravno, zapisnici o radu biračkog odbora, jer se tu nalaze i rezultati, ali postoje i neka druga rešenja, zapisnici...

Republika

Foto: Tanjug/ATA Images

Glasanje

Kada nađete biračko mesto koje vas zanima, ostaje vam samo da u skroz desnom delu ekrana kliknete na crveni naziv fajla i preuzmete taj PDF dokument na kome možete videti kako se na odabranom biračkom mestu glasalo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading