APOSTOLOVSKI: Srbija je u TEŠKOJ situaciji! NE BIH SE NALAZIO U KOŽI ALEKSANDRA VUČIĆA!

Autor:

Vesti

20.03.2022

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gosti večerašnje emisije Hit Tvit ove nedelje su: Lazar Ristovski, glumac, Vojislav Šešelj, lider SRS i Aleksandar Apostolovski, novinar.

APOSTOLOVSKI: Srbija je u TEŠKOJ situaciji! NE BIH SE NALAZIO U KOŽI ALEKSANDRA VUČIĆA!

Foto: printscreen/pink.rs

Govoreći o dešavanjima u Ukrajini, kao i sankcijama, Apostolovski kaže da se Srbija drži potvrđivanja Međunarodnog javnog prava, ali da ne zaboravlja dešavanjima iz 1999. godine.

- Štete od bombardovanja su ogromne, ne računajući brojne žrtve. Što se tiče sadašnje pozicije, ona je za Srbiju izuzetno teška, ne bih da se nalazim u koži Aleksandra Vučića, pritisci će biti još veći. Mi imamo interes da u ovom istorijski prelomnom trenutku prođemo što manje oštećeni. Nadam se da će biti mudrosti, čini mi se da uahtev za uvođenje sankcija Rusiji je licemeran. Mi smo do sada vešto balansirali, imajući u vidu poglavlje 31. koje je za nas izazovnije od poglavlja 35. - kaže Apostolovski.

Srbija se uvek nalazila na pravoj strani istorije, što je Srbija uvek morala da plati, navodi Apostolovski.

- Kina će, iz strateških interesa zasigurno biti na strani Rusije. Podsetimo se Ričarda Niksona koji je uspostavio diplomatske odnose sa Kinom... Ja ne verujem da se trenutno takvi mozgovi nalaze u Vašingtonu. To je sada neka druga priča... Mislim da bi uvođenje sankcija Rusiji bila pogrešna odluka - rekao je Apostolovski.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading