UDAR NA SRBIJU IZ EVROPE! Otkrivena ucena koja je stigla iz Brisela!

Autor: Republika

Vesti

16.03.2022

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da je od Srbije traženo da ne uvozi naftu iz Rusije!

UDAR NA SRBIJU IZ EVROPE! Otkrivena ucena koja je stigla iz Brisela!

Foto: Tanjug

Članice Evropske unije uvele su sankcije Rusiji, dok je Srbija odlučna u nameri da to ne uradi, što je predsednik Aleksandar Vučić u više navrata i ponovio.

Sada je stigla poruka iz Brisela, a reč je o snabdevanju naftnim derivatima. Poznato je da se naša zemlja snabdeva naftom iz Rusije, a iz Evropskog saveta je sada zatraženo da prekinemo uvoz iz Rusije, zbog agresije na Ukrajinu.

Evropski savet doneo je odluku koja je za nas čudna i razgovaramo sa njima, američkim partnerima i ruskim partnerima. Duga je odluka, suština je u tome da su Evropljani sebi ostavili mogućnost da na njihovoj teritoriji posluju sa Gaspromnjeftom, ali da treće zemlje gde su preduzeća i rafinerije u većinskom vlasništvu Rusa ne mogu da uvoze rusku naftu - rekao je Aleksandar Vučić.

On je dodao da su trenutno traju pregovori.

- Vodimo razgovore da Srbija bude izuzeta iz te odluke i nadamo se da će to biti rešeno u narednih 48 sati - istakao je predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Mire

16.03.2022 13:15

Neka nam oni daju povoljnije uslove i niže cene nafte i gasa i neka se obavežu dugoročnim ugovorom koji ih obavezuje na povoljnu cenu i sigurnu isporuku. E ond možemo razgovarati o ostalom.

Odgovori 47 5
Mir

16.03.2022 13:59

Sa kojim pravo se mesaju, ubice, bombardovali nas, a sada nam i Jos diktiraju sta da radimo. Sotone, kada ce Bog da pokaze se svoj bic. Djavole sluge.

Odgovori 59 3
Vesna

17.03.2022 10:24

@Mir - Vreme da ovu nasu drzavu ostave na miru,sistematski nas unistavaju .Zapad misli da samo oni imaju prava na zivot.To je sada previse.Previse ja pretnji ,licemerstva,cinizma ,previse!

VT

17.03.2022 12:57

Uvesti sankcije Evropskoj uniji.