PONOŠE, RECI ŠTA IMAŠ, NE SKRIVAJ SE IZA NARUČENIH TEKSTOVA: General-major Mitar Kovač reagovao na optužbe Đilasovog kandidata

Autor:

Vesti

18.02.2022

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedeljnik Vreme objavio je tekst, pozivajući se na neimenovane izvore, u kome tvrde da je Zdravko Ponoš, predsednički kandidat dela opozicije i bivši načelnik Generalštaba, pomagao Mitru Kovaču, general-majoru u penziji, a koji ga je nedavno kritikovao u Srpskom telegrafu, da dobije veći stan, zalagao se za njega kad je bolestan ležao na VMA...

PONOŠE, RECI ŠTA IMAŠ, NE SKRIVAJ SE IZA NARUČENIH TEKSTOVA: General-major Mitar Kovač reagovao na optužbe Đilasovog kandidata

Foto: printscreen

Zdravko Ponoš

 

Kovač u razgovoru za naš list kategorički odbacuje ove navode i tvrdi da iza neimenovanih izvora, u stvari, stoji lično Zdravko Ponoš.

- Ako on (Ponoš) ćuti, preko toga ne mogu da pređu penzionisani oficiri, revoltirani takvim lažima, a posebno nakon navodne analize koju je za tabloid Srpski telegraf dao general u penziji Mitar Kovač, bivši načelnik Uprave za strategijsko planiranje. U toj nazovianalizi on je u 12 tačaka oblatio Ponoša, nazvao ga, pored ostalog, i "saradnikom i ljubiteljem NATO" - navodi se u tekstu Vremena.

Blate čoveka bez argumenata

Glavni urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević reagovao je na sraman tekst koji je objavio nedeljnik Vreme.

- Jadno da jadnije ne može. Častan general pod imenom i prezimenom kaže za Ponoša ko je i šta je.Odgovor ne stiže od Nato generala,već iz tajkunskog Vremena koje u duhu Brkićevog tabloida blati čoveka,bez sagovornika, bez argumenata. Još mu i dete pominju! - napisao je Lađević na Tviteru

 

 

Dalje tvrde da su neki visoki oficiri ostali začuđeni time jer je, tvrde, Ponoš pomagao Kovaču i u karijeri i privatno.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ/Tanjug

Mitar Kovač i Zdravko Ponoš

- Zahvaljujući Ponošu dobio je veći stan, na najboljoj lokaciji na Novom Beogradu, kod Arene. Taj stan je trebalo da dobije Ponoš, ali je odbio i rekao da će on prihvatiti veći od onog jednosobnog na Novom Beogradu kad se reše stambeni problemi Kovača i još jednog generala. Kad je Kovač imao ozbiljan zdravstveni problem, Ponoš je lično alarmirao načelnika VMA da mu se pomogne - tvrdi jedan od tih neimenovanih oficira, kao i da se Kovač nije pretrgao u odbrani rodnog kraja.

Nisam ja bio u stranim ambasadama

Na kraju, komentarišući Kovačeve tvrdnje o Ponoševom zalaganju za NATO, autor teksta Davor Lukač kaže da se prisetio seminara koji je Uprava za odnose sa javnošću MO organizovala 2013. pod pokroviteljstvom Atlantskog saveta i britanske ambasade, a na kome je predavač bio Kovač. On je tada, tvrdi, pozitivno ocenio saradnju Srbije s članicama NATO. Kovač ističe da postoji jedna rečenica - da je u tom periodu deo reforme potpomgao sam NATO, kako kroz donacije tako i kroz neposrednu saradnju, i da bi i danas isto ponovio.

- Nisam bio oficir stranke niti režima. To nije stvar mog ličnog ubeđenja. U svakom slučaju, nisam ja taj koji je bio priman u ambasade tih država s kojima je tesno rešavao pitanja organizacije vojske - ističe on.

Kovač odbacuje ove navode.

- To je klasična laž. Stan smo u isto vreme dobili rešenjem ministra odbrane Dragana Šutanovca general Miletić, tada načelnik Generalštaba, Ponoš, koji je tada bio razrešen dužnosti i bio na raspolaganju, i ja. Nikakvog preskakanja preko reda nije bilo. Kada je reč o VMA i mojoj bolesti, on je došao, kao i ministar odbrane, ali zar mi treba u vojnoj ustanovi, kao generalu, da mi neko pomaže ili odmaže - dodaje general-major u penziji.

Dobrovoljno je, dodaje, išao u Krajinu 1991/1992, oko devet meseci, a drugi put je išao da ratuje i u RS, rodnu Hercegovinu, 1992/1993. i tamo boravio nekih devet meseci, dok se nisu pojavili zdravstveni problemi u porodici zbog kojih je morao da se vrati za Beograd. Treći put je na ratištu bio na Kosovu 1998. za izvođenje protivterorističkih operacija.

- Po prirodi i karakteru ovih informacija koje su iznete vidi se da iza njih lično stoji vajni kandidat za predsednika koji je ostrašćen i ne može da podnese istinu koja se sve više širi u javnosti - poručio je Kovač.

Bonsu video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Julija

19.02.2022 02:44

Ma kako da ne.. Kome ce Ponos da pomogne.. Kad mucenik ni sebi samome ne moze. Izdajica uvek bio, izdajica uvek i ostao.

Veljko

19.02.2022 09:45

On je Nato ponos.