ĐILAS NE MOŽE DA SE VRATI NA VLAST! Novi udarac za tajkuna, nosilac liste "Suverenisti" gađa pravo u metu!

Autor:

Vesti

29.01.2022

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije, na predstojeće izbore sa svojom strankom nastupiće na listi Suverenisti, zajedno sa Dosta je bilo Saše Radulovića i Živim za Srbiju Jovane Stojković.

ĐILAS NE MOŽE DA SE VRATI NA VLAST! Novi udarac za tajkuna, nosilac liste "Suverenisti" gađa pravo u metu!

Foto: ST/V. LUKIĆ;Tanjug/S. Aćimović

U intervjuu za Srpski telegraf i Republiku Stamatović objašnjava šta ih je okupilo u ovu koaliciju i govori s kim bi posle izbora mogli da sarađuju...

Kako je došlo do ove saradnje?

- Delimo iste vrednosti, smatramo da na prvom mestu treba da bude zaštita nacionalnih interesa, zaštita interesa građana, da Srbija ostane celovita u svojim granicama, naravno, s Kosovom... Ne prihvatamo mešanje bilo koga sa strane u unutrašnje stvari Srbije. Imali smo i dobru saradnju sad na referendumu oko pokrivanja biračkih mesta kontrolorima. Učestvovaćemo na svim izborima, dakle, lokalnim, beogradskim, predsedničkim i parlamentarnim.

Da li ste već napravili listu za parlamentarne izbore i ko koliko dobija na njoj u procentima? 

- Nismo još tačno definisali u procentima, napravili smo načelan dogovor prema ranije osvojenim rezultatima na izborima.

Kada ćete izaći s imenom nosioca liste ili predsedničkim kandidatom?

- Dogovorili smo se da svako, svaka grupacija unutar liste, ima svog predsedničkog kandidata. Smatramo da tako svako može da ima više prostora u medijima, da motivišemo više ljudi. Ja ću biti predsednički kandidat ispred Zdrave Srbije, a ostali tek treba da donesu odluku. Na ostale izbore idemo sa zajedničkom listom, nosioci liste za parlamentarne izbore jesu Saša Radulović, Milan Stamatović i Jovana Stojković.

Oslanjanje na svoje resurse

Šta će biti okosnica vašeg programa tokom predizborne kampanje?

- Očuvanje celovitosti Srbije, borba protiv korupcije i program za oporavak nacionalne ekonomije. Smatramo da Srbija treba da se osloni na sopstvene resurse, da napustimo politiku korišćenja skupih kredita ili donacija od stranaca. Takođe smo protiv podsticaja prvo za strane kompanije.

Vaša koalicija je odmah odbila potencijalnog zajedničkog kandidata opozicije Zdravka Ponoša. Zašto?

- Oni se zalažu za EU, da Evropa nema alternativu, a mi smatramo da sami treba da vodimo nacionalnu i spoljnu politiku umesto da nam se nameće rešenje. Nemamo mi ništa protiv njih, ali smatramo da drugačije treba da se vodi politika države.

Šta kažete na stalnu potrebu Dragana Đilasa da se nametne kao lider drugog opozicionog bloka?

- Mislim da je veoma teško da neko ko je bio na vlasti može ponovo da se vrati. Moguće je ostvariti neki procenat, ali nešto ozbiljnije, oko čega će se okupiti opozicija, to je nemoguće.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Đilasu svi okreću leđa

I Saša Radulović je bio na vlasti.

- Imate mnogo ljudi koji su bili na vlasti, ali nisu bili na ključnim mestima, nisu mogli sami da odlučuju. Ne može ministar sam da donosi odluke bez vlade ili Skupštine. I to što je Radulović izašao iz vlasti jer se nije slagao s nekim odlukama govori o tome da ima svoj stav. 

S kim biste mogli da sarađujete posle izbora na nivou koalicije? Ko vam je apsolutno neprihvatljiv kao partner i zašto?

- Sa svima koji zastupaju ove ideje zaštite nacionalnih interesa i nacionalne ekonomije. S druge strane, ne možemo sarađivati s partijama koje rade na štetu nacionalnih interesa ili koji kažu da je u Srebrenici bio genocid, onima koji se zalažu za globalističke ideje.

Jovani ne dam prostora da me kritikuje zbog vakcine

Da li ste se vakcinisali i šta o tome kaže Jovana Stojković, koja je s vama u koaliciji, a protiv vakcinacije?

- Jesam, tri puta sam vakcinisan. Smatram da to treba da bude stvar pojedinca, protiv sam obavezne vakcinacije i da se uvode KOVID pasoši. Zna, nije me kritikovala što sam se vakcinisao, ne bih ja ni ostavio prostora za to.

A ako biste dobili poziv od predstavnika aktuelne vladajuće koalicije?

- Rano je o tome da pričamo, ali sigurno da, kao ozbiljna politička partija, podržavamo sve ono što je vlast uradila po pitanju infrastrukture. Ne slažemo se u nekim stvarima, recimo, po pitanju referenduma, ima mnogo pitanja koja bi trebalo jasno da se definišu, tako da... U politici nikad ne treba reći nikad. Možda aktuelna vlast promeni politiku, stane na stanovište suverenizma, pa bi bilo glupo da, ako zastupaju naše ideje, kažemo da smo protiv toga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Радослав радовић

30.01.2022 06:43

Једини човјек из опозиције који даје наду и добре изгледе да би могаода направи бољу државу и који би сигурно предано и са свом расположивом физичком и духовном снагом радио на томе.Успут знам да је сугестиван и темељит приликом погледа на здраво друштво и сви који би му помогли били би у могућности да се покажу и докажу.Осим тога има префињен стил као човјек који зна колико може и колико зна и спреман је да гутжра напријед испред себе све који покажу да то заслужују и могу да нешто добро и паметно ураде.Јована Стојковић је једна од таквих.Зато му желимдобро здравље и од Бога благослов да успије да се покаже и докаже на свим својим племенитим идејама и плановима.Живјела Србија!